Politerno > Україна і світ > Пашинський поступився “клану” Порошенка багатомільйонним контрактом для армії

Пашинський поступився “клану” Порошенка багатомільйонним контрактом для армії

  • 3 Серпня, 2017
  • 1377 Переглядів
  • 0

Нардеп від “НФ” домовився про співпрацю з ізраїльською компанією, яку лобіює президент.

Депутат від “Народного фронту”, голова комітету Верховної ради з питань нацбезпеки і оборони Сергій Пашинський домовився про поглиблення співпраці з найбільшим приватним оборонним концерном Ізраїлю – компанією Elbit Systems.

Про відповідну зустріч з представниками компанії повідомили в прес-службі комітету, повідомляє UA1

Так, Пашинський наголосив на важливості для України досвіду Ізраїлю в питаннях забезпечення національної безпеки і підтримання обороноздатності держави.

Як відомо, після попереднього відбору претендентами в 2016 році залишалися дві компанії: ізраїльська Elbit Systems і турецька Aselsan.

Раніше ЗМІ повідомляли, що армія четвертий рік поспіль залишається без сучасних засобів зв’язку через боротьбу за держзамовлення двох бізнес-кланів – людей Порошенка та Яценюка. Ціна питання – 350 млн доларів.

Ізраїльського постачальника Elbit Systems лобіює група представників від Порошенка, оточення Яценюка наполягало на турецькому – компанії Aselsan.

Продукцію компанії Elbit Systems регулярно купує 10 країн НАТО, включаючи Великобританію і Німеччину. При цьому, за даними ЗМІ, про турецьку Aselsan відомо, що це держкомпанія, створена в 1975 році турецькими військовими. Ні в четвірку, ні навіть в десятку кращих виробників зв’язку для армії вона не входить.

Нагадаємо, ГПУ закрила справу проти нардепа-стрілка Пашинського, не знайшовши складу злочину.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE