Politerno > Україна і світ > Гонтарева відмінно допомогла Порошенко “віджати” під себе 65% банківської системи – експерт

Гонтарева відмінно допомогла Порошенко “віджати” під себе 65% банківської системи – експерт

  • 11 Травня, 2017
  • 1470 Переглядів
  • 0

Валерія Гонтарєва успішно попрацювала на Президента Петра Порошенка в Національному банку України (НБУ): 65% банківської системи виявилися під контролем глави держави.

Таку думку висловив президент Українського аналітичного центру Олександр Охрименко на прес-конференції в інформагентстві ГолосUA.

“Петро Олексійович хоче стати великим гетьманом, і для цього йому потрібно взяти під контроль всю банківську систему. На сьогоднішній день 65% всієї банківської системи знаходиться під контролем Петра Олексійовича. Мета досягнута”, – зазначив експерт.

За його словами, серед політиків ходять наполегливі чутки, що перед В. Гонтаревою було поставлено завдання розорити банки певних олігархів, тим самим забезпечити П. Порошенко “вічне царювання”.

З цієї причини він дав їй карт-бланш: можеш валити все, що хочеш, розвалювати все, що хочеш. Вона це забезпечила”, – пояснив економіст. На його думку, наступний глава НБУ буде займатися державними банками і намагатися через них впливати повністю на решту. що ще залишилась в Україні комерційних установ.

При цьому А. Охріменко уточнив, що пост глави НБУ в 2014 році Адміністрація Президента пропонувала і іншим людям, однак згоду дала саме В. Гонтарева, оскільки виявилася “гнучкою”.

Нагадаємо, глава НБУ Валерія Гонтарєва подала у відставку. Про це вона заявила 10 квітня, під час позапланової прес-конференції. Виконуючим обов’язки глави центробанку вона призначила свого першого заступника Якова Смолія.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE