Politerno > Україна і світ > На думку головного люстратора країни влада в Україні очищена на 98%

На думку головного люстратора країни влада в Україні очищена на 98%

  • 11 Травня, 2017
  • 1257 Переглядів
  • 0

 98 з 100 чиновників, які були причетні до порушень прав людини в роки Януковича, звільнені з державних органів, запевняють в Мін’юсті

Українські чиновники люструвані після періоду перебування при владі Віктора Януковича на 98%. Про це в інтерв’ю німецькому агентство Deutsche Welle заявила глава Департаменту з питань люстрації Мін’юсту Анастасія Задорожна.

За її словами, люстрація вищих органів влади пройшла децентралізовано.

“Генпрокуратура, МВС, СБУ, Міноборони, суди, Мін’юст – всі державні органи і органи місцевого самоврядування повинні були самостійно перевірити своїх працівників”, – сказала вона.

Очільниця департаменту з питань люстрації міністерства юстиції України Анастасія Задорожна запевняє у майже повному очищенні влади

Задорожна нагадала, що з моменту вступу в силу закону про очищення влади в жовтні 2014 року відводилося 10 днів на перевірку особистих справ співробітників на відповідність критеріям закону про люстрацію.

“Уже останньої була інспекція результатів люстрації нашим департаментом. Можу сказати, що влада очищена на 98 відсотків”, – резюмувала вона.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE