Politerno > Україна і світ > Каспаров: “Путін зробить все, щоб не допустити перемоги Меркель”

Каспаров: “Путін зробить все, щоб не допустити перемоги Меркель”

  • 11 Травня, 2017
  • 1225 Переглядів
  • 0

Критик Кремля, російський опозиціонер Гаррі Каспаров упевнений, що Путін поставив перед собою мету не допустити переобрання канцлера Ангели Меркель на майбутніх виборах в Німеччині.

Про це він сказав в інтерв’ю Bild на інтернет-конференції re: publica в Берліні, повідомляє Dayli

“Путін хоче за всяку ціну не допустити переобрання Меркель! – заявив Гаспаров. – Меркель – ключова фігура в Євросоюзі, і Путін знає: поки буде Меркель, санкції будуть збережені”. За його словами, “Путін зробить для ослаблення Меркель все, що в його силах”.

“Йому зручні всі – права Марін Ле Пен або лівий Жан-Люк Меланшон в Франції, “Альтернатива для Німеччини” або “ліві “в ФРН. Путін буде підтримувати будь-яку партію, аби вона була проти Євросоюзу”, – впевнений Каспаров.

Проте, Каспаров оптимістичний: “Путін вже програв у Франції і Нідерландах – можливо, програє і в Німеччині”. Але і недооцінювати російського президента, на його думку, не варто: “Радянський Союз був небезпечний, але Путін небезпечніше. Він намагається зруйнувати демократії зсередини”.

З внутрішньополітичної точки зору Путін, як вважає Каспаров, в даний час ослаблений: “У нього стільки крові на руках, що він вже стоїть спиною до стіни. І єдине, що для нього має сенс, – це збереження влади”. “Він скорочує всі соціальні виплати. Всі. Єдине, що він не скорочує, це витрати на безпеку, військових і пропаганду. А це військовий бюджет”, – зазначив опозиціонер.

“І поки Путіну не доведеться заплатити за свої дії, він буде продовжувати в тому ж дусі”, – уклав Каспаров.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE