Politerno > Україна і світ > Вірус-вимагач WannaCry, який вразив комп’ютери по всьому світу, зупинив випадковий програміст

Вірус-вимагач WannaCry, який вразив комп’ютери по всьому світу, зупинив випадковий програміст

  • 13 Травня, 2017
  • 1474 Переглядів
  • 0

Комп’ютерний вірус-вимагач WannaCrypt, який здобув популярність, був зупинений.

Про це повідомляє The Guardian. Про приборканні вірусу заявив фахівець з безпеки, що має нік @MalwareTechBlog в соцмережі Twitter.

Зупинити поширення вірусу вийшло за допомогою реєстрації домену iuqerfsodp9ifjaposdfjhgosurijfaewrwergwea.com.

Програміст виявив, що вірус звертається до цього неіснуючого домену, і вирішив зареєструвати його, щоб стежити за активністю програми. У коді вірусу говорилося, що якщо звернення до цього домену успішно, то зараження слід припинити; якщо немає, то продовжувати. Як написав @MalwareTechBlog, коли він реєстрував домен, він не знав, що це призведе до уповільнення поширення вірусу. Однак міра виявилася тимчасовою. Для того, щоб знову почати зараження, зловмисникам досить змінити кілька рядків коду, де згадується домен iuqerfsodp9ifjaposdfjhgosurijfaewrwergwea.com.

Як повідомлялось, група хакерів, яка виступає під псевдонімом Shadow Brokers, скористалась шпигунським програмним забезпеченням, яке застосовує Агентство національної безпеки США.

Також стало відомо, що кіберугруповання, що здійснило масштабну вірусну атаку, яка напередодні вразила десятки тисяч комп’ютерів по всьому світу, може мати зв’язки з Росією.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE