Politerno > Україна і світ > Порошенко вже замітає сліди “подвигів” Гонтаревої, – Корнійчук

Порошенко вже замітає сліди “подвигів” Гонтаревої, – Корнійчук

  • 14 Травня, 2017
  • 1854 Переглядів
  • 0

На думку політаналітика Дмитра Корнійчука, Порошенко максимально відтягує призначення главою НБА непідконтрольну йому людина, щоб встигнути закінчити всі заплановані вигідні президенту фінансові махінації.

Про це повідомили РИА Новости

Глава Національного банку Валерія Гонтарєва, яка вже подала у відставку, раптом пішла в тривалу відпустку. Виконуючим обов’язки глави НБУ став перший заступник Гонтарєвої Яків Смолій.

Гонтарева сподівається, що за два місяці її відпустки Верховна Рада за поданням президента розгляне питання про її відставку і призначення нового керівника Нацбанку.

Відставка Гонтаревої була однією з ключових умов МВФ для отримання, як весняного траншу в 1 млрд доларів, так і подальшої співпраці Фонду з владою Порошенко, вважає політичний аналітик Дмитро Корнійчук.

“У МВФ виникло безліч питань щодо використання траншей, отриманих з 2014 року. Зокрема, про механізми виведення цих грошей під виглядом багатомільярдного рефінансування” ПриватБанку “та “150 млн грн, які загубилися”, що в підсумку призвело до банкрутства банку.

Недарма влада швидко провела в грудні 2016 року націоналізацію банку, щоб замести сліди. Виникли питання до курсових спекуляцій, до яких був причетний НБУ. Простіше кажучи, в МВФ чудово розуміють всі корупційні схеми, які використовувалися українською владою для “освоєння траншів.

Недарма НАБУ, тісно пов’язане з американцями, провело обшуки у Нацбанку”, -. сказав Корнійчук.

За словами політтехнолога, поки в США при владі були “демократи” на нецільове використання грошей була команда закривати очі.

З приходом Трампа ситуація змінилася. І той мільярд доларів, який Україна отримала в 2017-м, це не більше ніж борг, який ми відразу повернули назад за графіком погашення перед Фондом.

“Тому ми повинні розуміти головне: прохання Гонтаревої про відставку – це вимушений крок з боку Порошенка, прийнятий під тиском Заходу.

І зараз Захід вимагає від президента призначити главу НБУ, який не буде пов’язаний з Порошенком”, – пояснив Корнійчук.

Як зазначив політтехнолог, Порошенко зараз переслідує дві мети.

“По-перше, виторгувати гарантії, що він отримає нові транші (а апетит на 2017-й – це ще 4,5 млрд доларів) .. В обмін на відставку Гонтаревої. Іншими словами, Гонтарева є елементом торгу.

Саме тому вона буде перебувати у відпустці. І якщо Порошенко домовиться з Вашингтоном, то її можуть повернути на своє місце, а якщо буде команда Порошенко Гонтареву поміняти. – то голоси в Раді без проблем влада знайде”, – сказав Корнійчук.

По-друге, на думку політтехнолога, Порошенко максимально відтягує призначення главою НБУ непідконтрольної йому людини (а Захід на чолі “Райффазен банком” наполягає призначити на цю посаду Лавренчука), щоб встигнути закінчити всі плановані вигідні президенту операції.

“Зокрема, продаж” дочки “російського “ОЩАДБАНКУ”, де наша влада, звичайно ж, спробує закласти і свій інтерес.

Необхідно закінчити виділення грошей на докапіталізацію.”ПриватБанку”- а це також корупційна схема. Необхідно підчистити всю документацію за час роботи Гонтарєвої”, – пояснив Корнійчук.

Читайте також:

Пенсійний геноцид затіяв не МВФ, а Порошенко з Гройсманом – експерт

Господи, коли вже президентом України стане справжній патріот нашої держави, – Тетяна Висоцька

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE