Politerno > Україна і світ > Уряд США вирішив направити третій авіаносець до берегів КНДР

Уряд США вирішив направити третій авіаносець до берегів КНДР

  • 28 Травня, 2017
  • 1381 Переглядів
  • 0

Військово-морський флот США вирішив направити авіаносець USS Nimitz в якості третього носія в західну частину Тихого океану, щоб збільшити тиск на Північну Корею. ВМС США одночасно направили три авіаносця в один і той же регіон.

Про це повідомляє Asahi Shimbun.

Як зазначається, Nimitz – один з найбільших військових кораблів в світі. Він приєднається до американських авіаносців USS Carl Vinson і USS Ronald Reagan, які вже знаходяться районі Корейського півострова.

Повідомляється, що це рідкість для ВМС США одночасно направляти три авіаносця в один і той же регіон.

Однак це ніяк не вплинуло на дії Кім Чен Ира. В неділю 28 травня КНДР випробувала нову систему протиповітряної оборони (ППО) нового типу.

За даними джерела, на випробуваннях був присутній особисто глава держави – Кім Чен Ин. Також він наказав налагодити масове виробництво елементів системи.

Варто відзначити, що місце і точну дату проведення випробування нових ППО тримають в секреті.

Пхеньян стверджує, що випробувані нові системи поліпшені по ефективності виявлення та відстеження цілей, а також по точності удару.

Як повідомлялося раніше Північна Корея здійснила ракетний запуск 14 травня, коли була запущена балістична ракета середньої дальності “Хвансон-12”. Вона пролетіла 787 км і впала в Японське море.

Нагадаємо, раніше президент Сполучених Штатів Америки назвав Північну Корею “великою проблемою” і мав намір її вирішити.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE