Politerno > Україна і світ > CNN розповів про суперечку України та Росії в твіттері

CNN розповів про суперечку України та Росії в твіттері

  • 31 Травня, 2017
  • 1371 Переглядів
  • 0

Американський телеканал CNN описав суперечку офіційних twitter-акаунтів Росії і України навколо заяви президента РФ Володимира Путіна, щодо королеви Франції Анни Ярославни.

“Світ став свідком ще одного новаторського використання GIF дипломатії у вівторок, коли офіційний twitter-акаунт України познущався над офіційним акаунтом Росії”, – пише CNN.

“Коли Росія каже, що Анна Київська заснувала російсько-французькі відносини, дозвольте нам нагадати послідовність подій”, – йдеться у записі на сторінці України із прикріпленим зображенням глухого лісу, який був на території Москви в 1051 році, коли Анна Ярославна стала дружиною французського короля.

У відповідь на цей твіт, російський акаунт розмістив зображення побудованого приблизно в той самий час собору святої Софії в Великому Новгороді, який є одним із найстаріших міст на території Росії.

“Ми пишаємося нашою спільною історією. Росія, Україна і Білорусь поділяють одну історичну спадщину, яка мала б об’єднувати наші народи, а не розділяти нас”, – йдеться у дописі.

Україна відповіла мемом із мультсеріалу “Сімпсони”, де персонаж перевертає табличку з написом “Росія”, а на зворотному боці з’являється напис “Радянський союз”.
“Ви дійсно не змінюєтеся, чи не так?”, – ставить риторичне запитання український акаунт.

Як відомо, 29 травня президент Росії Володимир Путін у Парижі заявив, що французько-російські відносини почалися з одруження доньки князя Ярослава Мудрого “руської” Анни Ярославни із Генріхом I у 1051 році.

Після цього заступник глави Адміністрації президента України Дмитро Шимків заявив, що президент РФ “намагався ввести в оману” французів.

З цього приводу покепкував президент України Петро Порошенко, заявивши, що Анну Київську Путін намагався “на очах всієї Європи викрасти до російської історії”.

Висловлювання Путіна було відзначене критиками як спроба розмити межу між російською і українською історією. На їх думку, очевидною є спроба привласнити історичну фігуру.

Ввсе це відбувається в контексті триваючого конфлікту в Криму, зазначає CNN.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE