Politerno > Україна і світ > Наступного тижня Литва розпочне будівництво стіни на кордоні з Росією

Наступного тижня Литва розпочне будівництво стіни на кордоні з Росією

  • 31 Травня, 2017
  • 1323 Переглядів
  • 0

Наступного тижня Литва має намір почати будівництво паркану на кордоні з Росією, підготовчі роботи вже ведуться.

Паркан на ділянці протяжністю 46,6 кілометра, який йде уздовж держкордону Литви з Калінінградською областю РФ, трохи більше ніж за 1,3 мільйона євро встановить литовська компанія Gintreja, пише Delfi.

Роботи повинні бути завершені до 20 грудня цього року – огорожа буде зводитися не на всій протяжності 109-кілометрового держкордону Литви з Росією, що проходить по Неману, а в тих місцях, де кордон проходить по суші.

На відрізках уздовж держкордону з Калінінградською областю буде побудований металевий сегментний паркан приблизно двометрової висоти з додатковим обладнанням. Він буде зведений на ділянках від точки тристороннього перетину державних кордонів Литви, Польщі та Росії в районі Віштітіса (Віштиньца) і відрізками буде продовжений в Шакяйському і Вілкавішкском районах до Неману.

На всій протяжності 109-кілометрового кордону вздовж Неману прикордонна служба вже обладнала технічні системи спостереження за кордоном. Нове огородження буде побудовано в місцевостях, де держкордон проходить по суші. Кошти на обладнання огорожі виділені з бюджету Литви.

Також планується до 2020 року звести паркан на кордоні Литви з Білоруссю. За словами правоохоронців, ці огорожі зводяться з метою приборкання контрабанди і захисту від нелегальної міграції.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE