Politerno > Україна і світ > “Цілісність України – та ціна, яку ЄС, не вагаючись, заплатив би, аби не було війни”, – політичний експерт

“Цілісність України – та ціна, яку ЄС, не вагаючись, заплатив би, аби не було війни”, – політичний експерт

  • 1 Червня, 2017
  • 1505 Переглядів
  • 0

Цілісність України – та ціна, яку ЄС, не вагаючись, заплатив би, аби тут не було війни, бо ризикує втратити нафту й газ із РФ, отримати екологічну катастрофу від можливих руйнувань АЕС, потоки біженців…

Тому сьогодні, незважаючи на риторику й різне тлумачення “Мінських домовленостей”, ЄС, РФ і Порошенко є фактичними союзниками й співучасниками справи зміни територіального устрою і ліквідації суверенітету.

Проблема в них поки що лише з українським населенням. Лідери ЄС нічим не винні українцям, а працюють на власного виборця, для якого важливо не те, що у нас, а те, що у них. Крім того, ЄС тисне на “гнучкого” ПОПа, аби той не визнавав РФ ні агресором ані терористом, бо на сьогодні ЄС – найбільший платник валюти в рос. бюджет і не хоче виглядати непривабливо – як фінансист тероризму й агресії (що є насправді).

ОБСЄ є лише додатковим механізмом інформування ЄС, який… (див. абзац перший). А з уваги на її переповненість росіянами та їхніми агентами та на те, що вони (в інтересах ЄС і РФ) наглядають, аби Україна не розпочала звільнення власної території, краще б вони звідти, взагалі, забралися геть.

“Норманський формат”, як і МД, не є частиною ні національного права України, ні міжнародного. На відміну від Конституції й законів України, Статуту ООН тощо, Україна не зобов’язана виконувати “рішення” громадян із числа іноземців (француз, німкеня і росіянин), а посадова особа, що лобіює сепаратистські рішення тих іноземців, мусила б бути звинувачена в зраді Батьківщини. Перший слідчий СБУ, який прочитає Закон Про оборону й порушить проти Порошенка кримінальну справу (“за фактом”), стане Генеральним прокурором або керівником СБУ.

Прийняття ВР закону про окуповані території означатиме, що держава, всупереч праву й глузду, не збирається завершувати АТО й звільняти українців з-під окупації. Банкова йде на поступки Кремлеві й залишає ці землі Росії.

Російсько-український конфлікт має глибокі історичні й психологічні передумови й лежить насамперед у гуманітарній площині – він пов’язаний з проблемою самоідентифікації росіян, котрі (конгломерат переважно фінно-угорських, кавказьких, середньоазійських, далекосхідних та ін. народів) в часи Петра-Катерини вирішили заховати ганебну сторінку багатосотлітнього рабства в татар і переписали власну історію так, ніби оті всі вони – десь із Київської області.

Росіяни – найбрехливіше державне утворення на планеті, бо їхня держава підписує договори про дружбу щоразу, коли збирається віроломно напасти. А потім бреше, що не нападала. Це у них називається “воєнная хітрость”.

Росіяни воюють “десять на одного” і то, якщо той беззбройний і йому ніхто не допомагає. Російська армія – гнила й тікатиме з захопленої території, проте РФ має союзника, який, як і на Майдані, “мирно” підставляє українців, ведучи з Москвою свої ґешефти. (Це може завершитись, як і 18-го лютого на Майдані, коли якийсь армійський комбат на лінії розмежування, послуговуючись нац. правом у частині “крайньої необхідності”, поведе армію самостійно, всупереч наказу “стояти мирно” й “помирати тихо”.)

Vassyl Laptiichuk

Виступ політичного експерта Василя Лаптійчука починається на 9 хвилині…

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE