Politerno > Тернопільщина > Богдана Брича легше вбити, ніж підкупити – інтерв’ю з сільським головою (Відео)

Богдана Брича легше вбити, ніж підкупити – інтерв’ю з сільським головою (Відео)

  • 2 Червня, 2017
  • 1745 Переглядів
  • 0

В інтерв’ю для програми “Без цензури” телеканалу ІНТБ тернопільський активіст, поранений герой Майдану, голова Гаї-Шевченківської  сільської ради, в минулому бізнесмен Богдан Брич розповів про своє головування в селі, про те, які новаторства введені в системі управління за час його роботи, що вдалось змінити і які виклики повстають перед ним, як головою сільради.

Богдан розповів про актуальні та болючі  в наш час земельні і питання і яким чином він вирішує їх. Сільський голова зазначив, що раніше, до його головування, земельні ділянки просто роздавались гектарами. На сьогоднішній день сільрада планує виставити декілька ділянок (приблизно 5,5 гектарів) на аукціон права оренди, а гроші від продажу направити в бюджет села, 2 гектара планується продати з правом власності під багатоповерхову забудову і частину залишити для односельців бійців АТО,

Також майданівець згадав і про мізерні зарплати чиновників його рівня. Прожити на 4,5 тисячі гривень, на його думку, чиновнику найнижчої ланки просто не можливо. Відтак проблеми управління починаються саме в цій площині.

В той же час Богдан заявив, що не всі сільські голови “заробляють” на земельних питаннях. На його думку набагато легше вести справи, коли ти займаєш чітку і прозору позицію у вирішенні тих чи інших питань. Сільський голова переконаний, що чиновник повинен заробляти таку зарплатню, котра б дала йому змогу бути незалежним і не принижуватись перед людьми, котрі приходять “вирішувати питання”.

Болючим для Богдана Брича залишається питання гаївської школи. Село до цих пір залишається без учбового закладу. Сільський голова подав у Фонд регіонального розвитку проект, на котрий було витрачено чималі кошти, але поки що питання не вирішується, коштів в цьому році селу не виділять.

Пропонуємо увазі читачів повне відео інтерв’ю з цією цікавою та неординарною людиною:

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE