Politerno > Україна і світ > Банк Фірташа підозрюють у розтраті 400 млн грн

Банк Фірташа підозрюють у розтраті 400 млн грн

  • 2 Червня, 2017
  • 1460 Переглядів
  • 0

Банк-банкрут “Надра” підозрюють у розтраті 400 млн грн, виділених інвесторами на створення дочірньої структури Запорізького титано-магнієвого комбінату. І банк, і комбінат належать бізнесменові Дмитру Фірташу.

Про це повідомило видання UA1

Про те, що Національне антикорупційне бюро підозрює структури олігарха в махінаціях, свідчить постанова Солом’янського районного суду Києва.

Слідство встановило, що посадовці комбінату, співробітники банку, компанії “Синтез Ресурс”, а також особи, які представлялися від імені “Tolexis Trading”, вивели в тінь гроші, виділені для виконання стратегічної програми розвитку і технічної модернізації виробництва заводу. Кошти виділила “Tolexis Trading” як внесок до статутного капіталу.

За даними детективів НАБУ, всі операції проходили через рахунки зазначених компаній в банку “Надра”. Так, компанія “Синтез ресурс” отримувала від фінустанови кредити, на які купувала валюту та виводила за кордон.

Для конвертації доларів у гривні використовувався валютний рахунок комбінату. Загальний обсяг операцій – близько 626,3 млн доларів.

Раніше повідомлялося, що НАБУ затримало директора заводу Фірташа в Запоріжжі за розтрату майже півмільярда гривень, виділених на модернізацію підприємства.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE