Politerno > Україна і світ > Холодницький: у САП є офіційна відповідь Лондона, що Роман Насіров є підданим Великобританії з 2012 року (Відео)

Холодницький: у САП є офіційна відповідь Лондона, що Роман Насіров є підданим Великобританії з 2012 року (Відео)

  • 4 Червня, 2017
  • 1652 Переглядів
  • 0

Голова Спеціальної антикорупційної прокуратури Назар Холодницький розповів, що відсторонений голова ДФС Роман Насіров заперечує те, що має британський паспорт.

Про це Холодницький заявив в інтерв’ю ТСН

“У нас є підтвердження від британської сторони, що він є підданим Великобританії. Він каже, що паспорта у нього такого немає. Тому і не здав”, – сказав він.

Зокрема, за словами глави САП, у Насірова проводилися обшуки, але британський паспорт у нього не знайшли. “Можливо, в Британії десь паспорт. Але у нас саме цього паспорта немає. У нас є тільки офіційна відповідь від британської сторони, що він є підданим Великобританії, здається, з 2012 року”, – додав Холодницький.

Натомість, відповідаючи на запитання журналістки про те, чи може Насіров теоретично втекти, голова САП сказав, що варто враховувати всі ризики.

“Враховуючи, що є заходи забезпечення провадження – браслет і таке інше, ми повинні зараз зважити всі ризики.

Враховуючи обставини справи, матеріальний стан, інформацію від компетентних органів Великобританії про наявність громадянства і його бажання залишити територію України хоча б для лікування, ми повинні зважити, чи дійсно це буде виїзд для лікування, чи це буде потім спроба поїхати до Штатів за українським паспортом, а потім повернутися до Лондона за британським. Тому ці ризики ми повинні врахувати”, – прокоментував Холодницький.

Крім того, глава САП додав, що судитиме лише за фактами. “Як у прокурора чуйка є, так би мовити. Скажу так: попередній досвід, зокрема з депутатом Онищенком, змушує мене тричі, а то і чотири, і п’ять разів перестрахуватися”, – додав він.

Раніше Насіров просив НАБУ повернути йому закордонний паспорт і випустити на лікування в США, але отримав відмову.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE