Politerno > Україна і світ > Гройсман чи Тимошенко – хто з них “газовий” злочинець?

Гройсман чи Тимошенко – хто з них “газовий” злочинець?

  • 5 Червня, 2017
  • 2274 Переглядів
  • 0

За другого прем’єрства Юлії Тимошенко, після 1,5 роки її перебування на цій посаді, була укладена угода між “Нафтогазом” та “Газпромом”. Угода типова для всіх країн Європи.

За тим контрактом, Україна ніби-то купувала газ по 450-500 $/1’0000 куб.метрів. Хоча таких платежів ніхто підтвердити не може й досі.

Потім у 2011 році був суд над Тимошенко, внаслідок якого вона втратила 2,5 роки свого життя у в’язниці. Пізніше Верховний Суд України та Європейський суд з прав людини визнав цю справу політично вмотивованою. Зараз Стокгольмський арбітраж визнав ДІЇ ГАЗПРОМУ ТАКИМИ, ЩО НЕ ВІДПОВІДАЮТЬ КОНТРАКТУ, ВИХОДЯЧИ З УМОВ ЦЬОГО КОНТРАКТУ. А ніяк не з політичної доцільності, про яку кричить сьогоднішня влада.

Отже, міжнародні судові інстанції визнали правоту Юлії ТИМОШЕНКО та не знайшли неправомірності в її діях 2009 року.

Натомість Володимир ГРОЙСМАН на 2-й тиждень (!!!) свого прем’єрства без жодного економічного підґрунтя (що вже встановлено судом) змінює формулу розрахунку вартості УКРАЇНСЬКОГО газу. Після чого кожен українець купує газ та тепло, яке виробляється на котельнях від спалювання газу, по ціні, ніби цей газ купується в Німеччині на біржі та перекачується в Україну!

Але ГАЗ ВИДОБУВАЄТЬСЯ В УКРАЇНІ і має УКРАЇНСЬКУ собівартість.

Внаслідок такої “реформи” ми переплачуємо мінімум 200$/1’000 куб.метрів. І тільки за 8 місяців 2016 року переплатили 32 млрд. грн або 1,23 млрд. $!!!

То хто ж наживається на газових схемах???

Олександр Трохимець

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE