Politerno > Україна і світ > НАБУ зареєструвало кримінальне провадження проти мера Кличка після розслідування програми “Схеми” (Відео)

НАБУ зареєструвало кримінальне провадження проти мера Кличка після розслідування програми “Схеми” (Відео)

  • 8 Червня, 2017
  • 1412 Переглядів
  • 0

Детективи Національного антикорупційного бюро України зареєстрували кримінальне провадження за фактом можливого вчинення міським головою Києва Віталієм Кличком кримінального правопорушення, передбаченого статтею 366-1 Кримінального кодексу (декларування недостовірної інформації).

Про це йдеться у відповіді НАБУ громадській організації “Центр протидії корупції”, повідомляють журналісти програми “Схеми

Кримінальне провадження щодо невказаних в електронній декларації маєтків у Гамбурзі й Лос-Анджелесі, якими користується родина Кличка, НАБУ розпочало після звернення юристів “Центру протидії корупції”.

Будинок у Лос-Анджелесі, де відпочиває дружина Віталія Кличка

Юристи організації звернулися до НАБУ із заявою про злочин ще у грудні 2016 року, але тоді антикорупційне бюро перенаправило його до Національного агентства з питань запобігання корупції.

“Центр протидії корупції” оскаржив бездіяльність НАБУ в суді. Суддя Солом’янського суду відмовив у відкритті провадження, але вже Апеляційний суд Києва рішення скасував і зобов’язав НАБУ почати кримінальне провадження.

Звернення активістів базується на розслідуванні програми “Схеми”, яке вийшло в ефір у грудні минулого року. Журналісти встановили, що Віталій Кличко не вказав у своїй електронній декларації інформацію про нерухомість у Гамбурзі й Лос-Анджелесі, якою користується і де мешкає його родина.

За подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації передбачена відповідальність від штрафу до позбавлення волі на термін до двох років.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE