Politerno > Україна і світ > Навіщо Порошенкові перевибори вже цієї осені?

Навіщо Порошенкові перевибори вже цієї осені?

  • 8 Червня, 2017
  • 1733 Переглядів
  • 0

Передвиборчі шанси Порошенко досліджувало видання Гордон.

По-перше, нинішній склад ЦВК без проблем “коронує” Порошенка на другий термін. Якщо вибори відбудуться у 2019 році, склад ЦВК зміниться. І як учинять нові члени Центральної виборчої комісії, невідомо.

По-друге, завдяки змінам до Конституції в частині судової гілки влади у президента залишається монопольне право на призначення та звільнення суддів. Очевидно, що в такій ситуації суддівським корпусом будуть керувати вказівки з Банкової.

По-третє, Порошенко практично “помножив на нуль” усіх олігархів, окрім Ахметова, із яким, за деякими оцінками, веде бізнес 50 на 50. У разі перемоги на позачергових виборах президенту ніщо не завадить розправитися з Ахметовим як, наприклад, із Фірташем. Отже, дострокові вибори дадуть йому можливість реалізувати “деолігархізацію”, обіцяну Заходу.

По-четверте, перевибори восени дадуть йому змогу остаточно позбутися “заклятих друзів” в особі “Народного фронту”.

По-п’яте, поки Сполучені Штати не ухвалили рішення про підтримку на пост президента України прийнятного для себе кандидата, як це було з Ющенком у 2004 році, у Порошенка є шанс без перешкод Заходу переобратися на другий термін. Якщо ж Штати зроблять ставку на іншого кандидата, виграти вибори вдруге для нього буде неможливо.

Осінь 2017 року – це якраз той шанс провести президентські, а через місяць і парламентські вибори. Історія свідчить, що в політиці перемагає той, хто вчасно використовує момент. Звичайно, якщо для цього виявиться достатньо політичної волі!

Якщо Порошенко не оголосить позачергових виборів цієї осені, у нього є всі передумови повторити долю Віктора Ющенка.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE