Politerno > Україна і світ > Трамп вимагав від мене особистої відданості – екс-директор ФБР

Трамп вимагав від мене особистої відданості – екс-директор ФБР

  • 8 Червня, 2017
  • 1373 Переглядів
  • 0

В офіційній заяві колишнього директора ФБР Джеймса Комі для сенатського комітету, він підтверджує, що президент Дональд Трамп вимагав від нього відданості особисто собі, передає ВВС.

У вступному слові, опублікованому комітетом сенату з розвідки напередодні слухань, Комі описує вечерю з Трампом 27 січня, на якій, як йому здалося, президент намагався встановити “щось на кшталт патронажних відносин” з ФБР.

“Це дуже стурбувало мене, враховуючи традиційно незалежний статус ФБР в структурі виконавчої влади”, – йдеться в заяві Комі.

Потім, за словами екс-директора ФБР, Трамп звернувся до нього зі словами: “Мені потрібна відданість. Я чекаю відданості”.

Сьогодні, 8 червня Комі повинен відповісти на питання членів комітету з розвідки сенату США в рамках розслідування можливого втручання Росії в президентські вибори 2016 року і можливу причетність членів виборчого штабу Трампа до цієї діяльності.

У своєму вступному слові екс-глава ФБР також стверджує, що Трамп просив його припинити розслідування стосовно свого екс-радника з нацбезпеки Майкла Флінна, якого підозрювали у приховуванні контактів з послом Росії в США Сергієм Кисляком.

“Я сподіваюся, що ви ясно бачите можливість залишити це (розслідування), залишити Флінна в спокої. Він хороший хлопець”, – цитує слова президента Комі.

Комі також розповідає, що в телефонній розмові з Трампом 30 березня президент назвав розслідування про його зв’язки з Росією “хмарою”, яка заважає йому діяти від імені держави “.

10 травня Трамп звільнив Джеймса Комі з поста глави ФБР, заявивши, що той “не в змозі ефективно керувати бюро”.

Критики Трампа, в свою чергу, припустили, що звільнення Комі пов’язано з розслідуванням передбачуваного втручання Росії в президентські вибори в США в 2016 році.

Сам Дональд Трамп називав розслідування про зв’язки свого штабу з Росією “величезним полюванням на відьом”.

Російська сторона заперечує будь-яке втручання у виборчий процес в США.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE