Politerno > Україна і світ > Садовий просить оголосити Львів зоною надзвичайної екологічної ситуації

Садовий просить оголосити Львів зоною надзвичайної екологічної ситуації

  • 12 Червня, 2017
  • 1400 Переглядів
  • 0

Львівський мер Андрій Садовий заявив, що тільки оголошення надзвичайної ситуації в місті врятує Львів від екологічного лиха. Міська комісія Львова звернулася до Кабінету Міністрів із відповідним проханням.

Львівська влада звернулася до Кабміну з вимогою об’ява в місті надзвичайну екологічну ситуацію в зв’язку з тривалим невивезенням сміття. Про це заявивши в Facebook мер міста Андрій Садовий.

Він каже, що це останній варіант уникнути екологічної біди.

“Тільки що міська комісія звернулася до уряду, щоб об’ява Львів зоною надзвичайної екологічної ситуації. У нас дійсно не залишилося інакших можливостей для уникнення екологічного лиха”, – написав Садовий.

Міський голова зазначив, що будівництво сміттєпереробного заводу для Львова займе 2 роки.

“Французькі експерти спільно з Україною активно працюють над технологічними параметрами і проектом. Завершуючи детальне вивчення запропонованої ними ділянки під завод на території ТЕЦ-2, яка на мою думку є оптимальною. Але в будь-якому випадку, будівництво такого заводу – це 2 роки. Почати зможемо вже в цьому році”, – додав Садовий.

Колапс системи утилізації сміття у Львові розпочався після пожежі на сміттєзвалищі у селі Великі Грибовичі Жовківського району Львівської області 30 травня 2016 року. 2 червня сільрада Великих Грибовичів ухвалила рішення назавжди закрити звалище.

21 квітня 2017 року керівництво Львова, Львівської області та мери 20 міст регіону підписали меморандум про співробітництво щодо прийому львівського сміття на свої полігони. За умовами меморандуму, сміття зі Львова протягом двох років будуть вивозити та утилізовувати на полігонах міст області, тимчасом як Львівська міськрада ухвалить остаточне системне рішення щодо способу подальшої утилізації твердих побутових відходів.

Станом на 12 травня лише три міста області погодилися приймати тверді побутові відходи зі Львова, повідомляла прес-служба міськради.

Сміття з міста регулярно виявляють у різних частинах України, його незаконно вивантажують на невідведених для цього територіях. 9 червня під Києвом невідомі вивантажили 60 тонн сміття зі Львова.

10 червня на Грибовицькому сміттєзвалищі поблизу села Збиранки у Львівській області виникла пожежа.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE