Politerno > Україна і світ > Юлія Тимошенко: Ринок землі – фактор розвитку чи дестабілізації? (Відео)

Юлія Тимошенко: Ринок землі – фактор розвитку чи дестабілізації? (Відео)

  • 13 Червня, 2017
  • 1905 Переглядів
  • 0

Продавати землю під час війни та хаосу – це злочин перед народом, адже земля – це єдиний ресурс, який дозволить Україні стати на ноги.

Нинішня барижна влада на чолі з чинним президентом Порошенко через відкриття так званого ринку сільськогосподарської землі і в умовах фактичної війни має намір скупити сільськогосподарську землю, позбавивши українців права володіти і розпоряджатися нею, що є неприпустимим.

Саме тому перед відкриттям ринку землі необхідно на Всеукраїнському референдумі запитати у населення країни щодо їх відносини в питанні продажу сільськогосподарської землі.

Про це заявила вчора лідер “Батьківщини” Юлія Тимошенко під час програми “Свобода слова” на телеканалі ICTV.

“Проти України ведуть війну, ми захищаємо кожен сантиметр землі, поливаючи його кров’ю, а хтось в тіні 72% нашої землі хоче просто з молотка продати. Мені сумно і соромно говорити про те, що одним з найбільших латифундистів є президент Петро Порошенка, сім’я якого скупила в тіньовий спосіб сотні тисяч гектарів землі, і сьогодні саме президент є авангардом створення ринку землі, тому що йому потрібно легалізувати скуплені землі”, – пояснила вона.

“Скуповування землі сьогодні відбувається незаконно. І земля зараз накопичена приблизно в 12-15 родин у величезних обсягах: від 500 тисяч до мільйона гектарів в руках однієї сім’ї. І це означає, що це все вже не належить народу України. Сьогодні продовжується купівля землі в тіньовий спосіб. Знаєте, за якою ціною? Приблизно від 700 до 1000 дол. США за гектар. Це ж за вартістю гарного телефона скуповують… Це не ціна нашої землі!” – обурено наголосила Юлія Тимошенко.

Наміри влади дозволити продаж сільськогосподарської землі лідер “Батьківщини” пояснює бажанням аграрних монополістів узаконити володіння сотнями тисяч гектарів: “Вони хочуть легалізувати те, що за багато років було скуплено в людей в тіньовий спосіб за копійки”.

Політик нагадала, що в Європі чорноземи коштують по кілька десятків тисяч євро за гектар, а не 700 доларів, як в Україні.

“Різницю ми відчуваємо? У нас 42 млн. га с/г землі, і якщо помножити це на ринкову вартість, то це приблизно 3,5 трильйони євро. Це сорокарічний ВВП країни”, – сказала Юлія Тимошенко.

Політик також нагадала, що зараз із землею намагаються зробити те ж саме, що було з стратегічними підприємствами час паперової ваучерної приватизації в 90-ті роки, коли кланові родини скупили в людей ці ваучери “за копійки”.

“Дві третини індустріальних підприємств було знищено, клани скупили контрольні пакети підприємств, а в людей на руках залишилося море макулатури – нікому не потрібні ваучери… Тепер черга дійшла до землі – один до одного та сама технологія”, – вважає лідер “Батьківщини”.

Юлія Тимошенко упевнена, що “земля – це єдиний ресурс, який дасть можливість Україні стати на ноги”. А майбутнє аграрного сектору, на її переконання, – за фермерськими господарствами, яких має бути не 38 тисяч господарств, як зараз, а не менше 2,5 мільйонів, як у Польщі.

“Ось де наші робочі місця! Мінімум 10 мільйонів нових робочих місць у нас може бути створено в аграрному комплексі. І тому, перед тим, як ми будемо ухвалювати якісь рішення з приводу продажу землі, треба провести широку, чесну дискусію у суспільстві. Треба пояснити, що Канада, Ізраїль свою землю не продають. США в останні 10 років скуповують землю в громадян назад, бо вони розуміють, що це за цінність і що це за власність”, – пояснила народний депутат.

Тимошенко також переконана, що про доцільність продажу землі необхідно запитати в людей на референдумі: “Українці мудрі, вони розуміють, що для нас земля – це не просто складова аграрного виробництва, для нас земля – це частина душі, життя українця!”

Голова партії також нагадала, що спільно з Асоціацією фермерів та землевласників “Батьківщина” збирає підписи проти продажу землі.

“Інакше ми втратимо державу, втратимо шанс піднятися і втратимо можливість жити”, – підсумувала Юлія Тимошенко.

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд ухвалив рішення про заборону проводити референдум проти продажу сільськогосподарської землі.

Як повідомила минулого тижня лідер партії Юлія Тимошенко, “Батьківщина” разом з Асоціацією фермерів та приватних землевласників України зібрала вже понад 1 млн підписів проти продажу сільськогосподарської землі.

 

“Кожна аграрна країна робить ставку тільки на сімейні ферми, так як прибуток з землі – він унікальний. Наприклад, в Польщі існує 2,6 млн фермерських господарств, в той час як в Україні було 42 тис. господарств, а вже зараз – залишилося 38 тис”, – розповіла вона

Лідер “Батьківщини” також зазначила, що сьогодні Україна від торгівлі сільськогосподарською сировиною щорічно отримує прибуток в розмірі 18 млрд євро, в той час як від продажу готової переробленої продукції може мати прибуток в розмірі 180 млрд євро в рік.

“Щорічне ВВП України становить 90 млрд євро. А це означає, що якщо ми будемо продавати готову продукцію, то тільки одна аграрна галузь може дати в 2 рази більше доходу, ніж щорічне ВВП України”, – пояснила Тімошекнко.

“Якщо ми віддамо землю в оренду сімейним фермерським господарствам і дамо їм повне забезпечення, нам не потрібно буде грошей МВФ і інших запозичень, ми погасимо борги і зможемо кредитувати інші країни”, – сказала вона.

Тимошенко також нагадала присутнім, що партія ВО “Батьківщина” спільно з Всеукраїнською громадською організацією “Асоціація фермерів та приватних землевласників” ініціювали проведення Всеукраїнського референдуму, однак влада через керований і кишеньковий суд заблокувала таку ініціативу. Саме тому було вирішено в рамках Всенародного референдуму зібрати підписи громадян, які засвідчили б свою позицію в питанні продажу сільськогосподарської землі.

Влада виставила вчора в цій програмі на ICTV групу критиків Тимошенко, найбільш палким з яких виявився так званий “економічний експерт” Борис Кушнірук. Він рясно полив її брудом – в тому числі, заявивши, що Тимошенко витрачає величезні гроші на пластичні операції на обличчі.

На це лідер “Батьківщини” відповіла, що вона ніколи не робила пластичних операцій. Крім того, вона назвала Кушнірука “порохоботом”, який зараз обслуговує теперішню владу, а раніше обслуговував колишню владу.

Як відомо, в останні роки президентства Януковича Кушнірук в ефірах ток-шоу і в інших ЗМІ доводив, що курс 8 грн за дол – нормальний, а також переконував, що ніяких причин для падіння гривні немає. В той час як насправді стабільність курсу 8 грн за дол тоді утримувалася (до речі, на шкоду економіки країни) завдяки стрімкому витрачанню золотовалютних резервів і влізання України в усі нові зовнішні борги, а обвал гривні в таких умовах був просто неминучим.

“Зовсім хрінові справи у Петра, якщо такий “експерти” як Боря Кушнірук стають його основними спікерами. Просто якийсь “п … бойовий ас” в поганому сенсі цього слова) Не дай бог таке уві сні побачити”, -. Так прокоментував учора пізно ввечері в Фейсбуці екс-міністр ЖКГ Олексій Кучеренко

Борис Кушнірук

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE