Politerno > Україна і світ > Австрія і Німеччина розкритикували нові антиросійські санкції США

Австрія і Німеччина розкритикували нові антиросійські санкції США

  • 15 Червня, 2017
  • 1573 Переглядів
  • 0

Міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель і канцлер Австрії Крістіан Керн розкритикували рішення Сенату США посилити антиросійські санкції в області енергетики.

Про це йдеться в їх спільній заяві, опублікованій в четвер на сайті зовнішньополітичного відомства ФРН.

Вони побачили в нових санкціях загрозу для Європи.

“Перш за все, ми бачимо загрозу екстериторіальних санкцій європейським підприємствам, які займаються вибудовуванням енергозабезпечення Європи”, – йдеться в заяві.

У документі також повідомляється, що посилення санкцій може негативно позначитися на економічних інтересах європейських компаній і негативно вплинути на відносини Європи і США.

“Політичні санкційні інструменти не повинні бути на шкоду економічним інтересам. Підприємства Німеччині та Австрії та інших європейських країн знаходяться під загрозою штрафів на ринку США, коли вони беруть участь в таких проектах як Nord Stream II або фінансують їх. Це приносить нові і негативні фактори в європейсько -американські відносини. Йдеться про конкурентоспроможність нашої енергетичної індустрії і про тисячі робочих місць “, – підкреслюється в заяві.

Разом з тим, Габріель і Керн закликали прислухатися до заяви держсекретаря США Рекса Тіллерсона, який заявив про відсутність у нього впевненості в результативності додаткових санкцій.

“Тому ми підтримуємо зусилля Держдепартаменту США, спрямовані на зміни цього законопроекту”, – наголошується в заяві МЗС ФРН і канцлера Австрії.

Як повідомлялось, в Сенаті США вчора підтримали розширення санкцій проти Росії.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE