Politerno > Україна і світ > Співробітники НАБУ підозрюють братів Суркісів у виведенні значних коштів з держобленерго – Охрименко

Співробітники НАБУ підозрюють братів Суркісів у виведенні значних коштів з держобленерго – Охрименко

  • 15 Червня, 2017
  • 1547 Переглядів
  • 0

Детективи НАБУ вважають, що брати Ігор та Григорій Суркіси персонально віддавали вказівки керівнику “Енергомережі”, якого підозрюють у розкраданні коштів компанії.

Національне антикорупційне бюро України проводить розслідування щодо причетності бізнесменів Григорія та Ігоря Суркісів до виведення значних коштів з державного обленерго.

Таку думку висловив президент “Українського аналітичного центру” Олександр Охрименко у своєму Facebook, посилаючись на джерела у НАБУ.

За його словами, брати Суркіси отримали повістку прийти на допит у НАБУ, як свідки по справі компанії “Енергомережа”, голова якої Дмитро Крючков знаходиться у розшуку з літа 2016 року.

За інформацією НАБУ, брати Суркіси особисто надавали вказівки Крючкову та позичили “Енергомережі” 4,3 млн. гривень.

“Детективи вважають, що Суркіси давали вказівки Крючкову, якого НАБУ також підозрює у розкраданні коштів “Запоріжжяобленерго” (частково належить Суркісам – ред.) і ряду промислових підприємств Запорізької області під час підписання договорів про відступлення права вимоги боргу, що дозволили “Енергомережі” стягувати у свою користь з підприємств заборгованість за поставлену електроенергію”, – зазначив Охрименко.

Слід зазначити, що за інформацією ЗМІ, міноритарними акціонерами “Запоріжжяобленерго” є групи, які близькі до Григорія та Ігоря Суркісів, російського бізнесмена Костянтина Григоришина та бізнесмена Ігоря Коломойського.

Нагадаємо, український бізнесмен та віце-президент УЄФА Григорій Суркіс вирішив продати свої акції в обленерго, щоб виплатити борги столичного футбольного клубу “Динамо”.

Читайте також: Ігор та Григорій Суркіси продають свою долю в “Тернопільобленерго”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE