Politerno > Україна і світ > Влада країни робить усе можливе, щоб НАЗК не почало нормально функціонувати, – політолог

Влада країни робить усе можливе, щоб НАЗК не почало нормально функціонувати, – політолог

  • 16 Червня, 2017
  • 1431 Переглядів
  • 0

Діюча влада має на меті зробити все можливе, щоби Національне агентство з питань запобігання корупції не почало виконувати свою функцію, а саме – протидіяти корупції топ-чиновників і топ-політиків.

Про це UAINFO заявив політолог Олексій Якубін, коментуючи вчорашній обшук в приміщенні НАЗК, який проводили Нацполіція і Генпрокуратура.

“Чому останнім часом ми бачимо скандали всередині НАЗК, обшуки і т. д.? Наскільки я розумію, є певний консенсус серед чинної влади, щоби зробити все можливе, аби зупинити перевірки декларацій та дискредитувати ідею електронних декларацій і НАЗК як ефективного інструменту. Саме із цією метою навколо НАЗК постійно відбуваються скандали”, – розповів політолог.

При цьому, на думку експерта, керівник НАЗК Наталія Корчак діє заодно з владою. “На перший погляд виглядає так, що нібито є конфлікт між Гройсманом і Корчак, між Корчак і Петренком, але це більше нагадує вдаваний конфлікт”, – зазначив експерт.

В реальності ж, переконаний Якубін, “є певна домовленість зробити все, щоби функціонування НАЗК було максимально заблоковане і щоб з різних причин декларації не перевірялися”.

За словами політолога, на формальному рівні є розуміння влади, що заблоковувати діяльність НАЗК не можна, бо його створення було однією з вимог Заходу щодо надання Україні допомоги – і “ЄС моніторить ситуацію”.

“Але на неформальному рівні є розуміння, що потрібно зробити так, щоби НАЗК не закінчило перевірку декларацій першої хвилі і не могло нормально перейти до перевірки декларацій другої хвилі”, – наголосив він.

Крім того, політолог відмітив, що не вважає очільника агентства незалежною від представників влади.

“Не є секретом, що вона була призначена за квотою “Народного фронту”.

Є гра навколо її нібито незалежності, але насправді очевидно, що є певний вплив “НФ”.

Хоча, повторюсь, на публічному рівні є спроби робити вигляд, що є конфлікт між Корчак і тим же Петренком, який критично висловлювався щодо діяльності керівництва агентства”, – розповів політичний експерт.

Нагадаємо, вчора, 15 червня, правоохоронні органи провели обшук в кабінеті члена НАЗК Руслана Радецького

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE