Politerno > Україна і світ > За три роки будівництва стіна на кордоні з Росією готова лише на 14%

За три роки будівництва стіна на кордоні з Росією готова лише на 14%

  • 16 Червня, 2017
  • 1756 Переглядів
  • 0

“Стіну” на українсько-російському кордоні будують уже третій рік поспіль. Та за весь цей час не звели навіть і чверті від запланованого.

Майже дві тисячі кілометрів міцного оборонного муру, відеоспостереження, сейсмодатчики, тепловізори та налагоджений зв’язок між підрозділами безпеки, – так після завершення будівництва мала би виглядати стіна, повідомляє 24 канал

Втім, наразі на кордоні з Росією звели лише 300 кілометрів паркану. На деяких ділянках будівництво ще навіть не почали. Головною причиною називають недофінансування. За два роки прикордонники отримали 600 мільйонів гривень, а це 17 відсотків від обіцяного.

В 2015 році було передбачено планом виділення 900 мільйонів гривень, але протягом року надійшло на рахунки Державної прикордонної служби лише 400 мільйонів. В 2016 році було передбачено виділення 1 мільярда 200 мільйонів гривень, але протягом року надійшло лише 200 мільйонів, – пояснив помічник начальника регіонального управління Едуард Марков.

Цьогоріч на “стіну” із бюджету мали би виділити 800 мільйонів гривень. Від початку року надійшло 30 мільйонів гривень. Із них Східне регіональне управління отримало лише 6 мільйонів.

Аби вирішити проблему з фінансуванням, у парламентському комітеті з Нацбезпеки пропонують використати заарештовані гроші Януковича та його поплічників.

Прикордонники ж наголосили, що затягувати будівництво в умовах агресії з боку Росії не можна. Стіну треба завершити терміново.

Ми маємо інформацію про те, що вздовж кордону йде нарощування воєнної присутності, вони розгортають нові точки стояння, свої городки, свої бази. І ми не можемо сказати, що нічого не буде,
– наголосив заступник начальника Штабу регіонального управління прикордонної служби Юрій Зайцев.

Спочатку в уряді планували завершити будівництво Стіни у 2018 році. Згодом реалізацію проекту перенесли на 2020 рік. Та чи вдасться втілити задумане, залишається лише здогадуватись.

Народний депутат Андрій Тетерук х фракції Народний фронт заявив про необхідність виділення 500 млн. гривень, отриманих від спецконфіскації коштів президента-втікача Віктора Януковича, на продовження робіт для подальшого облаштування кордону України з Росією.

Про це повідомили у прес-службі “Народного фронту”.

За його словами, виділені гроші повинні піти на будівництво пунктів контролю на україно-російському кордоні.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE