Politerno > Україна і світ > Більше не вождь: Ярош позбувся посади в “Тризубі”

Більше не вождь: Ярош позбувся посади в “Тризубі”

  • 18 Червня, 2017
  • 2240 Переглядів
  • 0

Посада вождя (провідника) в організації “Тризуб” імені Степана Бандери, яку займав Дмитро Ярош, була скасована, тому що він не виконував своїх обов’язків.

Про це повідомив прес-секретар “Правого сектора” Артем Скоропадський на своїй сторінці в Facebook.

“Тризуб” імені Степана Бандери, який став основою Національно-визвольного руху “Правий сектор”, завжди був закритою організацією із своєю структурою, званнями та системою підпорядкування.”

“Тризубівці” називають себе організацією орденського типу. Всі пам’ятають, що певний час “Тризуб” очолював Дмитро Ярош, який пізніше очолив і “Правий сектор”.

В обох організаціях він був провідником. Так само всі пам’ятають, що у 2015-му році Ярош почав говорити, що необхідно співпрацювати з лібералами, створювати широку коаліцію, займатися “державницькою діяльністю”, співпрацювати з владою.

У підсумку це призвело до того, що він змушений був залишити “Правий сектор”- організацію виключно націоналістичну, налаштовану на революційну боротьбу, а не на співпрацю з владою.

У “Правому секторі” вирішили прийти до системи колегіального управління – 5 членів проводу спільно приймають важливі для організації рішення.

У “Тризубі” посада провідника номінально залишалася до вчорашнього дня. Вчора відбулись збори “Тризуба” імені Степана Бандери, на яких посада провідника була скасована, оскільки Ярош, обіймаючи цю посаду, не виконував своїх обов’язків з часів завершення Майдану.

Тепер у “Тризубі” не існує такої посади.

І форма “Тризуба” за внутрішніми правилами організації має висіти у Дмитра Яроша у шафі, адже одягнути її він може лише з дозволу Командира “Тризуба” імені Степана Бандери.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE