Politerno > Україна і світ > США викрили Кремль у причетності до розробки сирійського хімічної зброї – CNN

США викрили Кремль у причетності до розробки сирійського хімічної зброї – CNN

  • 18 Червня, 2017
  • 1427 Переглядів
  • 0

Інвестиційна група Quartell Trading, яка, за даними США, управляється російською мафією і пов’язана з урядом РФ, перевела не менше 900 тисяч доларів на рахунки компанії, якою володіє бізнесмен, залучений в програму розробки хімічної зброї в Сирії, повідомляє CNN.

Журналісти CNN стверджують, що в 2007-2008 рр. Quartell Trading погодила переклад більше 3 млн. доларів компанії Balec Trading Ventures (обидва учасники тієї угоди зареєстровані в офшорі – на Віргінських островах) нібито для купівлі елітних меблів. Документально підтверджено переклад понад 900 тисяч доларів.

Мін’юст США, спираючись на розслідування Сергія Магнітського, вважає, що Quartell Trading належала до так званої “групи Клюєва”, яка 10 років тому займалася відмиванням грошей, викрадених з держбюджету РФ. А Balec Trading Ventures володіє сирієць з російським паспортом Ісса аль-Зейді, який давно перебуває в списку санкцій американського Мін’юсту – його звинувачують у зв’язках з якоюсь організацією в Сирії, яка нібито розробляла хімзброю для Дамаска, в тому числі зарин.

“Група Клюєва” – неформальне об’єднання колишніх і нинішніх співробітників російського МВС, податкових відомств і ФСБ. Однією з інкримінованих цій групі справ була спроба в 2007 році віджати у найбільшого на той час хедж-фонду в Росії Hermitage Capital Management кілька його дочірніх компаній.

Завдяки афері з сфабрикованими документами, мафія отримала в якості “повернення податків” 230 млн. доларів, які потім були переведені на закордонні рахунки. Саме цю аферу розкрив Магнітський, за що і поплатився життям.

В даний час в Швейцарії розслідується ще одну справу, пов’язану з “групою Клюєва”. У слідчих є зізнання російського фінансиста Олександра Перепеличного в тому, що він деякий час був основним “відмивачем” грошей для цієї мафіозної інвестгрупи. Він теж довго не прожив після своїх показань, померши в 2012 році нібито через зупинку серця під час традиційної пробіжки

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE