Politerno > Тернопільщина > Деревляний заявив, що Степан Барна тиснув на членів комісії аби аеропорт не отримав фінансування ФРР

Деревляний заявив, що Степан Барна тиснув на членів комісії аби аеропорт не отримав фінансування ФРР

  • 19 Червня, 2017
  • 3041 Переглядів
  • 1

Як стало відомо з власних джерел “Політерно” в Тернопільській ОДА назріває гучний скандал, пов’язаний з перерозподілом фінансування інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку за рахунок Фонду регіонального розвитку (ФРР).

Зокрема джерело видання у обласній раді повідомив про те, що перший заступник голови Тернопільської обласної ради Василь Деревляний вчергове звернувся до голови ОДА Степана Барни із проханням надати оціночні відомості в зв’язку з тим, що пролобійовані головним “батьківщинцем” об’єкти (два об’єкти Тернопільського аеропорту і Свято-Троїцький духовний центр ім. Д. Галицького) не включені до фінансування з ФРР.

Ми звернулись за коментарем безпосередньо до Василя Деревляного.

Політик повідомив “Політерно”, що проблема справді має місце. Зокрема, йдеться про факт зловживання службовим становищем головою ОДА Стпаном Барною (тиском на членів комісії) і навіть про фальсифікацію документу.

Василь Деревляний розповів, що кожен член регіональної комісії з оцінки та забезпечення проведення конкурсного відбору інвестпрограм та проектів регіонального розвитку заповнював, ставив індивідуальну оцінку кожному проекту по п’яти пунктам і в кінці підписував відомість. Вона не є засекреченою і відкрита для ознайомлення.

 

Що цікаво, сама комісія складається з чиновників на пряму підпорядкованих очільнику області (документ додається), а тому не дивно, що всі її члени поставили однакові оцінки по зазначеним об’єктам і так, як він їм вказав.

Також політик додав, що до вказаних подій голова ОДА обіцяв зробити пріоритетними об’єкти аеропорту. Адже не перший рік навколо нього верують дискусії і ламаються списи представників різних політичних груп. Свого часу на одному з засідань Степан Барна підтримав заяви Деревляного щодо необхідності фінансування зазначених об’єктів за рахунок ФРР. Та коли справа дійшла до конкретних дій, перед комісією було поставлено завдання сфальсифікувати оцінки даних об’єктів.

А у своїй відповіді на звернення Василя Деревляного очільник області вказав на те, що із змісту звернення, не вбачається, що запитувана інформація прямо чи опосередковано пов’язана з його депутатською діяльністю, що саме по собі звучить досить дивно.

“Політерно” проінформували, що коридорами ОДА і облради ходять чутки, щодо звернення до силових структур по факту фальсифікацій оцінювання членами комісії об’єктів, що потребують фінансування.

Надіємось в найближчий час почути версію подій і від Степана Барни. Адже тернополянам навряд чи хотілось би, щоб від політичних ігрищ губернатора, а все вказує на політичний підтекст з огляду на партійну приналежність першого заступника облради, страждали інтереси громади. А Тернопіль давно заслужив на те, аби мати свій власний аеропорт з розвинутою інфраструктурою.

Діліться у соцмережах:

1 Comment Already

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE