Politerno > Україна і світ > Законопроект про скасування АТО буде представлений на переговорах у Мінську,- Ірина Луценко

Законопроект про скасування АТО буде представлений на переговорах у Мінську,- Ірина Луценко

  • 19 Червня, 2017
  • 1557 Переглядів
  • 0

Документ передбачає створення підпорядкованого Президенту об’єднаного штабу.

Законопроект про деокупацію і реінтеграції Донбасу, який скасує режим антитерористичної операції і узаконить військову операцію, представлять на зустрічі Тристоронньої контактної групи в Мінську.

Про це повідомила представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко в кулуарах парламенту, передає телеканал 112.Україна.

“Цей законопроект буде представлено на мінській групі, де буде наша віце-спікер Ірина Геращенко”, – сказала вона.

Документ, за словами Луценка, передбачає створення підпорядкованого Президенту штабу, який керуватиме силовиками, задіяними на Донбасі. Туди, зокрема, увійдуть ЗСУ, СБУ, Нацполіція, ДСНС, військово-цивільні адміністрації, Міністерство з питань тимчасово окупованих територій.

“Додаткові повноваження і моменти будуть прописані, дадуть можливість президенту вводити в окремих районах надзвичайний і воєнний стан”, – додала представник президента в парламенті.

Луценко додала, що документ передбачає можливість міжнародної поліцейської або миротворчої місії на Донбасі.

Минулого тижня секретар РНБО Олександр Турчинов в інтерв’ю ЗМІ заявив, що в Україні потрібно завершити антитерористичну операцію і перейти до нового формату захисту країни від гібридної війни з РФ. За його словами, уточнений законопроект “Про відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями Донецької і Луганської областей” представлять президенту, після чого його оперативно внесуть у Верховну Раду.

Коментуючи заяву Турчинова, президент Петро Порошенко повідомив про розробку законопроекту про реінтеграцію Донбасу, який передбачає ряд заходів по поверненню окупованих територій і визначає їх правовий статус.

Рада національної безпеки і оборони найближчим часом розгляне законопроект про деокупацію і реінтеграції Донбасу. Після цього документ має надійти в Раду.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE