Politerno > Україна і світ > Журналістам показали умови побуту і підготовки бійців полку “Азов” – Фоторепортаж

Журналістам показали умови побуту і підготовки бійців полку “Азов” – Фоторепортаж

  • 25 Червня, 2017
  • 1827 Переглядів
  • 0

Представники полку “Азов” провели екскурсію для журналістів по трьох пунктах дислокації полку в Урзуфі, Маріуполі та селищі Юр’ївка.

До уваги преси було представлено кімнати, де живе особовий склад “Азова”, навчальні центри, спортзали, їдальні, збройові кімнати, продовольчі та речові склади, стоянки для техніки, тобто практично все, що стосується побуту і підготовки бійців, повідомляє кореспондент Цензор.НЕТ

За словами командира полку Максима Жоріна, “Азов” сьогодні дуже відрізняється від “Азова” в 14-му році. Влітку 2014-го, на момент звільнення Маріуполя, особовий склад, тоді ще батальйону, налічував 150 осіб, а сьогодні кількість бійців полку перевищує 1000 осіб. У його структурі такі бойові підрозділи: 2 піхотні батальйони, гаубичний дивізіон, танкова рота, розвідка і снайпери.

“Ми докладаємо максимум зусиль, щоб прийти до основного завдання, того, яке ми всі перед собою ставимо – створити один із найпрофесійніших підрозділів у нашій країні”, – зазначив командир “Азова”. І зараз наші результати видно з амуніції наших бійців, систем озброєння і ставлення командування до своїх людей”.

Командир другого піхотного батальйону, позивний Кірт, вважає, що за рівнем підготовки полк можна порівняти з деякими європейськими арміями:

“Найближчими роками ми будемо намагатися піднімати рівень професіоналізму наших бійців все вище і вище. Ми імплементуємо стандарти НАТО в наші бойові підрозділи, можна сказати, адаптуючи їх до наших реалій. Наприклад, ми вдосконалюємо застарілу радянську техніку, модернізуємо її. Тих самих стандартів ми дотримуємося і в підготовці наших бійців”.

За словами керівництва полку, фінансування “Азова” – це волонтерські кошти, тобто пожертви народу України.

Кімната бійців

Кімнати зберігання зброї в корпусах, де живе особовий склад. Перед завданням, нарядом хлопці отримують зброю, а після виконання завдань зброю чистять і здають.

Склад зброї

Спортзал

Навчальні кімнати

Інтерактивний тир.

Сучасний піхотний штаб другого батальйону споруджений за сучасноим канадським стандартом

Щити з позивними загиблих у штабі піхоти. За словами командира батальйону, їх розташували на стінах для того, щоб кожен боєць, дивлячись на них, викладався на повну. І пам’ятав, що від його якісної роботи залежить життя побратимів.

Їдальня

Модульні будиночки, переобладнані для життя бійців у польових умовах

Переобладнана машина МТЛБ: встановили ЗУ, глушники, змінили люк і розширили оглядове вікно

Гусенична техніка.

Продуктовий склад. Склади полку розділені по секціях, будівлі споруджено за новими стандартами – зі спеціальною системою вентилювання і високорівневими системами пожежної безпеки

База в селищі Юр’ївка. Тут базується артилерія, снайпери, розвідники


Басейн, Юр’ївка

Спортзал, Урзуф

Ангар для ремонту техніки

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE