Politerno > Україна і світ > Манафорт визнав, що отримав $ 17 млн ​​від Партії регіонів

Манафорт визнав, що отримав $ 17 млн ​​від Партії регіонів

  • 28 Червня, 2017
  • 1681 Переглядів
  • 0

Колишній консультант екс-президента Віктора Януковича та екс-глава передвиборного штабу президента США Дональда Трампа Пол Манафорт в 2012-2013 роках отримав 17 млн ​​доларів від Партії регіонів.

Про це повідомляє російська служба BBC.

Як зазначає видання, факт отримання Манафортом грошей за роботу для Партії регіонів колишнього президента України Віктора Януковича випливає з документів, які американець подав у мін’юст США в рамках закону про реєстрацію іноземних агентів.

З заповненої форми, яку подав у мін’юст Манафорт, випливає, що в 2012-2013 роках його фірма писала передвиборчу програму для Партії регіонів, реалізовувала стратегію виборчої кампанії, розробляла партійну платформу і проводила міжнародне спостереження за виборами.

Консалтинговій фірмі екс-глави передвиборного штабу Трампа довелося зареєструватися іноземним агентом.

Як відомо, відмова від реєстрації може переслідуватися в кримінальному порядку.

Відзначається, що угоду фірма укладала з виконуючим обов’язки голови Партії регіонів Володимиром Рибаком , котрий з 2012 по 2014 рік займав посаду голови Верховної ради України.

В анкеті, поданій в мін’юст, метою роботи фірми Манафорта на Партію регіонів в 2013-2014 роках називається “децентралізація влади з передачею максимальних повноважень регіонам, будівництво політичної партії західного зразка і перетворення України в найбільш привабливу для інвестицій державу в регіоні”.

Компанія отримала від української партії 17 млн ​​доларів. На консультантів, роботу опитувальних агентств та інші послуги фірма Манафорта витратила понад 4 млн доларів, в тому числі на роз’їзди і подорожі – 2,1 млн доларів.

Документи, передані компанією в мін’юст США, опублікувала газета Washington Post.

Як повідомлялось, 26 червня керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що підпису Манафорта не було ні на одній зі сторінок “амбарної книги” Партії регіонів, а інформація про його вину – це піар-технологія.

Однак ще у листопаді 2016 року повідомлялося, що детективи НАБУ отримали додаткові докази здійснення нелегальних виплат з “чорної каси” Партії регіонів Полу Манафорту.

Як відомо, 31 травня 2016 року народний депутат Сергій Лещенко оприлюднив дані, що свідчать про виділення Партією регіонів великих сум на діяльність партії “Наша Україна” і Комуністичної партії, а також для роботи Центральної виборчої комісії в 2012 році.

У документах також був американський лобіст і політтехнолог Пол Манафорт, який був вимушений піти з передвиборчого штабу кандидата в президенти США Дональда Трампа через скандал з “чорною бухгалтерією”.

Раніше народний депутат України Сергій Лещенко у статті “Манафорт і Янукович відмивали гроші через Киргизстан” розповів, що Партія регіонів оплачувала послуги політтехнолога Пола Манафорта з використанням офшорних юрисдикцій і банків сумнівної репутації.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE