Politerno > Тернопільщина > Порошенко звільнив очільника Кременецького району

Порошенко звільнив очільника Кременецького району

  • 29 Червня, 2017
  • 1774 Переглядів
  • 0

Сергія Сімчука звільнено з посади очільника Кременецького району. Указом Президента Порошенко чиновника позбавили повноважень. Нових призначень Глава держави поки не зробив.

Про це повідомило видання Репортер

На посаду голови Кременцької РДА Сімчук був призначений у квітні 2015 року. За два роки на посаді він зумів потрапити одразу в кілька скандалів.

Зокрема, активісти закидали, що Сергій Сімчук попри високу державну посаду успішно займається власним бізнесом, працюючи на ринку вантажних перевезень і завдяки адмінвпливу витіснив з нього всі місцеві підприємства.

Також Сімчук став фігурантом справи “кременецьких стрільців”. Наприкінці вересня 2016 року в одному із закладів Кременця відпочивала компанія посадовців, серед яких, як повідомляють неофіційні джерела, був і Сімчук.

Між чоловіками виникла суперечка. Тоді один з них вистрелив голові Зборівської РДА Ігорю Яворському в ногу гумовою кулею. Самі ж посадовці заперечують свою причетність до стрілянини і кажуть, що у той час були на лікарняному.

А вже через кілька місяців, у листопаді 2016 року, на Збаражчині поблизу села Великий Кунинець автомобіль “OPEL Vivaro” виїхав за межі проїзної частини та перекинувся. З місця ДТП карета швидкої допомоги доправила до Кременецької лікарні чотирьох постраждалих. Серед них і Сергій Сімчук. Він отримав найважчі травми і тривалий час перебував у комі.

Варто додати, що Сергій Сімчук належить до близьких друзів голови ОДА Степана Барни. Вони знайомі ще зі студентської лави. Сімчук працював в Кременецькому педучилищі, був депутатом Кременецької міськради від “Фронту змін”.

Також балотувався у мери Кременця, але програв. Був керівником кременецького штабу партії Порошенка на президентських виборах. Тривалий час Барна був покровителем кременецького товариша, та, очевидно, і це не допомогло йому на довго затриматися на посаді.

Свою роль у президентському рішенні зіграла і хвороба Сімчука після жахливої ДТП.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE