Politerno > Україна і світ > НАБУ оголосило у розшук екссоратника Порошенка

НАБУ оголосило у розшук екссоратника Порошенка

  • 15 Листопада, 2022
  • 438 Переглядів
  • 0

НАБУ оголосило у розшук екснардепа Олександра Грановського в справі багатомільйонної корупційної схеми на “Одеському припортовому заводі”.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

“НАБУ розшукує колишнього народного депутата України, якого вважають організатором корупційної схеми завдання 93,3 млн грн шкоди АТ “Одеський припортовий завод” (99,57% належать державі)”, – йдеться у повідомленні.

Грановського оголосили в міжнародний розшук.

21 жовтня 2022 року НАБУ і САП повідомили Грановському про підозру за ч.3 ст.27 ч.2 ст.28 ч.2 ст. 364 КК України.

За даними слідства, Грановський організував схему, за якою “Одеський припортовий завод” продавав мінеральні добрива наперед визначеній компанії за цінами, нижчими від ринкових.

Надалі ця компанія перепродавала товар іноземним компаніям реального сектору економіки за конкурентними цінами. Однак фізично постачання забезпечував цим компаніям “ОПЗ”.

Довідково: Олександра Грановського в роки депутатства підозрювали у впливі на частину суддівського корпусу, зокрема й на голову Окружного адміністративного суду Павла Вовка, а також на департамент розслідувань злочинів у галузі економіки Генеральної прокуратури, який через це навіть отримав неофіційну назву «департамент Кононенка-Грановського».

Також його підозрювали й у впливі на Державне бюро розслідувань та Центральну виборчу комісію. Грановський знайомства з суддями та прокурорами не спростовував, але титул «смотрящего» від Порошенка відкидав і підкреслював, що він звичайний депутат, член комітету з питань правової політики і за профілем роботи мав комунікувати з суддями та прокурорами.

Під час виборів до парламенту 2019 року депутат балотувався у 169-му окрузі в Харківській області. Під час кампанії Грановський підкреслював, що має підтримку тодішнього мера міста Геннадія Кернеса. А втім, зрештою він програв вибори з різницею в понад 30%, поступившись кандидату від «Слуги Народу» Олександру Куницькому.

Грановський проводив зустрічі з суддями, прокурорами та чиновниками в ресторані "Інк" в центрі Києва. Журналісти Радіо Свобода неодноразово фіксували ці зустрічі.

Також Грановському було надано охорону СБУ.

Нагадаємо, за даними головного редактора Цензор.нет Юрія Бутусова, позбавлення акредитації знімальних груп CNN та Skynews не має нічого спільного із захистом військової таємниці: це покарання за те, що західні журналісти з’явились у Херсоні раніше за президента Зеленського та не показали його головним ньюзмейкером.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE