Politerno > Україна і світ > НАБУ в четвертий раз намагається заарештувати фігуранта “справи Онищенко”

НАБУ в четвертий раз намагається заарештувати фігуранта “справи Онищенко”

  • 2 Липня, 2017
  • 1534 Переглядів
  • 0

НАБУ намагається залишити під вартою одного з головних фігурантів “газової справи Онищенко” Валерія Постного, за якого 30 червня внесли заставу в 10 мільйонів гривень

Про це заявив “Країні” адвокат Олег Іщенко.

При цьому детективи НАБУ, як заявляє адвокат, незаконно перевели справу Постного до Львова.

По-перше, у НАБУ немає ніяких детективів у Львові. Там є якийсь їх регіональний підрозділ, який, між іншим, до цих пір не укомплектований штатом. Але найголовніше, що ніхто там справою Постного та й взагалі “газовою справою”ніколи не займався.

А по-друге, злочин, в якому підозрюється Постний, взагалі скоєно в Полтавській області і ніякого відношення до Львова він не має”, – розповідає адвокат.

Як запевняють юристи, всі справи в досудовому розслідуванні ведуться там само, де і розташовані слідчі органи. За твердженням Іщенко, це сувора норма КПК.

“Умовно кажучи, якщо орган досудового слідства, який веде якусь справу, перебуває в Одесі, то відповідний районний суд Одеси і може цю справу розглядати.

Центральний офіс НАБУ, яке веде справу Постного, нагадаю, знаходиться в Солом’янському районі столиці. Відповідно, суддя цього суду і повинен розглядати цю справу. Це чітко прописана норма КПК”, – коментує ситуацію адвокат Іщенко.

Нагадаємо, НАБУ відправило клопотання до Галицького районного суду міста Львова з вимогою змінити запобіжний захід Валерію Постному . Захист пояснює дії НАБУ тим, що у них з’явився “приручений суд”, який готовий виносити потрібні детективам рішення.

Крім того, захист Постного вказує, що саме Галицький районний суд Львова видав дозвіл НАБУ на проведення в травні обшуку в Окружному адміністративному суді Києва.

“В Окружному адміністративному суді Києва слухалися дві справи проти НАБУ, і вже в травні туди нагрянули з обшуком від самого НАБУ. Наскільки мені відомо, дозвіл на обшук НАБУ тоді дав саме Галицький районний суд Львова. І ось тепер НАБУ звертається туди з клопотанням вже по справі Постного . Мені здається, це дуже підозрілі збіги”, – заявив адвокат.

Нагадаємо, Валерій Постний числиться одним з фігурантів “газової справи нардепа Онищенко”. 30 червня поточного року він був випущений під заставу в 10 мільйонів гривень, згідно з рішенням Солом’янського районного суду Києва.

НАБУ направило клопотання про зміну запобіжного заходу пісних в Галицький районний суд Львова.

Нагадаємо, що Онищенко заявляв, що його соратник Постний у важкому стані через тортури НАБУ.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE