Politerno > Україна і світ > Нардеп Ігор Луценко прокоментував подання ГПУ на Олеся Довгого

Нардеп Ігор Луценко прокоментував подання ГПУ на Олеся Довгого

  • 4 Липня, 2017
  • 1711 Переглядів
  • 0

Лінія захисту, котру вибрав Довгий на комітеті, полягає у клоунаді.

Клоунада покликана створити несприятливий фон для Юрія Луценка, котрий намагається говорити про серйозні речі – про вкрадений Довгим Жуків Острів, про роздерибанену Феофанію – натомість Лесик стрибає, розмахує руками і говорить про юридичну освіту Луценка, про його перебування на посаді міністра внутрішніх справ тощо.

По суті, Довгий апелює до того, що у Верховній раді є порушення регламенту, і у інших місцевих радах вони також присутні – отже Довгий є жертвою вибіркового правосуддя.

Навряд чи це розчулить суд і депутатський корпус, оскільки ніякої вибірковості наразі нема. В ГПУ перебуває розслідування з приводу найбільшого злочину у ВР попереднього скликання, пов’язаного з порушенням регламенту – «прийняттю» законів 16 січня.

Абсолютно так само, ГПУ взялася за найбільш резонансний злочин складу Київради. 1700 гектарів крадіжки – такого, здається, не було ні до, ні після. Безпрецедентний масштаб є? Є! То в чому вибірковість?

Є і склад злочину. Чотири засновники повторювалися в 11 статутах кооперативів, на користь яких виділялася земля. Оскільки статути цих юросіб є частиною проектів землеустрою, їх Довгий не біг не бачити. Це є прямий доказ дій в інтересах цих 4-х осіб, які безкоштовно отримали сотні заповідних гектарів.

Що стосується строків давності, то вони, звісно, скоро пройдуть.

Але , по-перше, це нічого не значить. В теорії, ми можемо отримати вирок суду, і якщо він встигне вступити в силу, то Довгого можна буде позбавити мандата.

По-друге, навіть закриття за строком давності – це закриття за нереабілітуючими обставинами. По-третє, сам прецедент буде гарним уроком для усіх майбутніх земельних махінаторів. Якщо зараз Довгого може порятувати строк давності, то у інших випадках у прокуратури рейки вже будуть накатані, в т.ч. позиції судів, і відплата зможе прийти набагато швидше.

Ігор Луценко

Читайте також: Довгий заявив Луценко, що єдиний підпис, який він ставив в житті – це розпис в РАГСі (Відео-трансляція)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE