Politerno > Україна і світ > Головко: Луценко робить кар’єру на знятті недоторканності з депутатів (Відео)

Головко: Луценко робить кар’єру на знятті недоторканності з депутатів (Відео)

  • 6 Липня, 2017
  • 1356 Переглядів
  • 0

На поданнях щодо зняття недоторканності з нардепів Генпрокурор Юрій Луценко будує свою політичну кар’єру

Про це на телеканалі ZIK заявив Михайло Головко, нардеп ПЗФ.

“ГПУ і НАБУ свідомо вносять недопрацьовані подання на зняття недоторканності з нардепів, аби була завалена робота. В кінцевому етапі буде дискредитований парламент. На цьому козирі буде будувати політичну кар’єру і майбутнє Генеральний прокурор Юрій Луценко. Якраз на це і розраховано. З таким підходом виглядає так, що справа буле просто провалена”, – зазначив пан Головко.

На переконання нардепа, Верховна Рада має нести відповідальність перед виборцями, а не бути ручною для Генерального прокурора.

“В першу чергу Рада має нести відповідальність перед виборцями і бути залежним від виборців. Доки ми в змінах до Конституції не пропишемо, що люди можуть відкликати народних депутатів, доти вони реально не будуть відчувати своєї відповідальності і залежності від виборців. Ми ж сьогодні хочемо побудувати модель залежності від Президента, чи від Генерального прокурора чи ще від якоїсь іншої структури”, – вважає Михайло Головко.

Гість студії також заявив, що дехто з антикорупційних органів дзвонив до народних депутатів і погрожував.

“Казали: ви так голосуйте. Доходить до маразму. Мені ще не дзвонили, але спілкуючись із депутатами в залі я мав таку інформацію. Я вважаю, що депутати мають бути слугами народу і відповідати перед виборцями. Люди мають мати право їх обирати та відкликати”,– переконаний пан Головко.

Михайло Головко визнав, що все-таки потрібно скасувати недоторканність, щоб можна було відкривати кримінальне провадження і направляти до суду і тоді давати дозвіл на арешт народного депутата.

“Якщо це буде зроблено, тоді це буде дійсно європейська і демократична модель. Сьогодні це перебір. Я повністю згоден, що повна недоторканність це неправильно”, – підсумував позафракційний нардеп.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE