Politerno > Україна і світ > Народні депутати є найбільшим осередком корупції в країні, – Мустафа Найєм (Відео)

Народні депутати є найбільшим осередком корупції в країні, – Мустафа Найєм (Відео)

  • 9 Липня, 2017
  • 1466 Переглядів
  • 0

Із огляду на ті важелі впливу, які має народний депутат, він є одним із головних елементів корупції в Україні. Нардеп може вплинути на прийняття потрібного рішення судів, прокуратури, слідчих, ліцензійних органів і таке інше.

Про це заявив народний депутат України Мустафа Найєм на телеканалі ZIK.

“Зняття депутатської недоторканності не означає, що депутата мають автоматично заарештувати чи посадити до в’язниці. Натомість депутати, як і всі решта людей, які підозрюються у злочинах, мають проходити допит і слідчі дії. Адже ми і так знаємо, що ці люди є найбільшим осередком корупції в країні. Верховна Рада – це те місце, де корупція набула найбільш яскравих рис. Зокрема, це і законодавча діяльність, і суди, і генпрокуратура”, – вважає Мустафа Найєм.

Сьогодні народний депутат за гроші може добитися потрібного рішення судів, прокуратури, слідчих, ліцензійних органів і таке інше. Натомість, зауважує нардеп, навіть генеральний прокурор не має таких повноважень, які мають народні депутати.

“Із огляду на ті важелі впливу, які має народний депутат, він є одним із головних елементів корупції в Україні. Тому сьогодні потрібно обов’язково зняти із нардепів недоторканність, щоб принаймні у сфері притягнення до відповідальності вони були на рівні з іншими людьми”, – наголосив Найєм.

До того ж, вважає депутат, недоторканність не захищає опозиційних депутатів від політичного переслідування.

“Недоторканість не чинила жодних перешкод для Віктора Януковича. Йому було абсолютно неважко переслідувати депутатів та відкривати проти них кримінальні справи. До того ж, найбільший тиск на депутата чиниться в межах його сім’ї та бізнесу. Відтак, депутат вразливий для прокуратури через те, що або він, або його родина, має корумпований бізнес, а недоторканність взагалі не має до цього стосунку”, – констатував Мустафа Найєм.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE