Politerno > Україна і світ > Саміт Україна-ЄС – Президент Єврокомісії закликав Україну посилити боротьбу з корупцією

Саміт Україна-ЄС – Президент Єврокомісії закликав Україну посилити боротьбу з корупцією

  • 13 Липня, 2017
  • 1333 Переглядів
  • 0

Україна продемонструвала значний прогрес у проведенні реформ в останні роки, однак їй необхідно прискорити боротьбу з корупцією.

Про це під час пленарного засідання саміту Україна-ЄС у четвер в Києві заявив президент Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер, повідомляє Європейська правда.

“Україна зробила величезний прогрес в останні роки. З огляду на те, що було зроблено, реформи, які були здійснені, все-таки залишається ще багато чого зробити”, – зазначив Юнкер. Він зазначив, що боротьба з корупцією – “головний козир, головна карта, з якою треба працювати”, підкресливши, що в ЄС багато хто пояснював, що треба робити.

“Тема корупції є важливою для громадян і це треба інтенсифікувати. Але не треба применшувати, що існує певний діалог, дебати між Україною і ЄС – питання репутації вашої великої нації в області, пов’язаній з корупцією. Таким чином необхідно прискорити та інтенсифікувати боротьбу з корупцією”, – сказав Жан-Клод Юнкер.

Як відомо, в Києві розпочався саміт Україна-ЄС. Делегати ЄС на чолі з Дональдом Туском зібралися в адміністрації президента.

Відповідно до порядку денного зустрічі, лідери обговорять питання імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, хід реформ в Україні і посилення підтримки з боку Євросоюзу, ситуацію на окупованих Донбасі і Кримському півострові.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE