Politerno > Тернопільщина > Півторак наводить бардак – тернопільський “радикал” голосував в інтересах “свого” підприємства

Півторак наводить бардак – тернопільський “радикал” голосував в інтересах “свого” підприємства

  • 14 Липня, 2017
  • 3749 Переглядів
  • 0

“Півторак переможе бардак!”, – з таким амбіційним гаслом йшов на вибори до міськради Тернополя депутат Святослав Півторак. Вочевидь, керівництво Радикальної партії повірило у “радикалізм” пана Святослава, і після закінчення виборчої гонки, довірило йому покерувати міським осередком партії. Та, як виявилося, окрім гучних заяв та амбіцій, Півторак не зробив нічого для розвитку осередку, про що між собою відкрито говорять навіть його однопартійці.

Натомість систематично притягував до свої персони скандали… навіть кримінального характеру.

Ось і нещодавно “радикальний” Півторак знову відзначився порушенням закону. Він проголосував “за” питання, що стосувалося КП “Тернопільелектротранс”, в якому він офіційно рахується заступником директора. А це тягне за собою конфлікт інтересів та відповідальність перед законом. Хоча голосувати за “своє” Півтораку не в новизну.

Нагадаємо, що в минулому році тернопільськими правоохоронцями було складено протокол про вчинення адміністративного корупційного правопорушення відносно депутата Півторака за те, що він взяв участь у голосуванні за рішення про надання в безоплатне користування комунального майна Тернопільської міської ради громадській організації “Тернопільський Меморіал”, засновником та керівником якої є сам Півторак.

Тим самим він порушив вимоги ч. 2 ст. 172-7 КУпАП. Подейкують, що народному радикалу тоді вдалося “відмазатися” від відповідальності перед законом завдяки своїй далеко не радикальній позиції в міськраді.

Зокрема не секрет, що Святослав Півторак симпатизує екс-депутатам від ВО “Батьківщина” в ТМР, котрих іхня ж партія вигнала зі своїх лав, та розпочала процес позбавлення депутатських мандатів.

В той час, коли у Верховій раді між лідери опозиційних сил Юлією Тимошенко та Олегом Ляшко загострювалось протистояння, в тернопільській мерії між “радикалами” та тоді ще “батьківщинцями” панувала повна ідилія.

Подейкують, що дії пана Святослава погоджують так би мовити “за могорич” місцеві олігархи, лояльні до мера, а значить і до Артимовича.

Власне, попри усю радикальність бренду Ляшка, в раді кепкують, що із Святославом Півтораком домовлятися найпростіше, і, так би мовити, найдешевше. Хоча чого було чекати від людини, за якою “шлейф” скандалів тягнеться з року в рік? Це яскраво простежується не лише по роботі в ТМР, а й поза нею.

Нагадаємо, що Святослав Півторак за останній час змінив з десяток робіт. Він був директором кінотеатру “Перемога”, звідки його “попросили” через хабарний скандал, залагоджений виключно через зв’язки його батька в Апеляційному суді області.

Також Півторак двічі очолював газету міської ради “Тернопіль вечірній”, працював в обласному архіві, викладав у “батьковому” училищі №4 і навіть влаштувався на роботу завгоспом у Службу автомобільних доріг області. На роботу його не взяв, попри настирливі прохання з «білого дому», тільки директор краєзнавчого музею. Фактично кожне нове працевлаштування Півторака закінчувалося скандалами.

Часто-густо причиною до звільнення ставала відкрита тяга до алкоголю. Тернополяни неодноразово могли бачити депутата посеред робочого дня напідпитку. Мабуть в них це спільне… партійне, принаймні, на обласному рівні – скандал з п’яним і побитим в Скоморохах депутатом облради Швецем ще не вщух.

Та й Півторак, свого часу, потрапив до об’єктиву журналістів. Місцеві жителі після того ще довго глумилися з народного обранця, мовляв ось так виглядає Радикальна партія Ляшка у Тернополі.

Вочевидь, імідж, який сформував щодо своєї персони Святослав Півторак допомагає йому “виходити сухим із води” перед законом.

І байдуже, що в Тернополі завдяки горе-депутату Радикальну партію почали ототожнювати з алкоголізмом, продажністю та криміналом. Мабуть, таке обличчя політсили цілком влаштовує прибічників Ляшка…

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE