Politerno > Тернопільщина > Всеукраїнська проща до Зарваниці зібрала десятки тисяч людей у молитві за Україну (Фото, Відео)

Всеукраїнська проща до Зарваниці зібрала десятки тисяч людей у молитві за Україну (Фото, Відео)

  • 16 Липня, 2017
  • 2258 Переглядів
  • 0
16 липня завершилася Загальнонаціональна проща до Марійського духовного центру у Зарваниці на Тернопільщині. Цьогоріч її присвятили молитвам за мир та цілісність України, 150-річчю коронації Зарваницької чудотворної ікони Пресвятої Богородиці та 125-літтю з дня народження Патріарха Йосифа Сліпого. 
У ніч проти 16 липня відбувся багатотисячний похід паломників із запаленими свічками від парафіяльного храму Зарваниці до місця появи Богородиці. Процесію очолив Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав, Голова Конгрегації Східних Церков Леонардо Кардинал Сандрі, Апостольський Нунцій в Україні Архиєпископ Клаудіо Гуджеротті та Архиєпископ і Митрополит Іван Девчіч із Хорватії, повідомляє сайт Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ.
Щорічно проща у Зарваниці збирає видатних особстостей як нашого краю, так і політиків всеукраїнського рівня. Серед прочан були помічені лідер партії “Свобода” Олег Тягнибок, міський голова Львова Андрій Садовий, міський голова Тернополя Сергій Надал, нардепи Микола Люшняк, Олег Барна і Тарас Пастух.У рамках прощі Предстоятеля УГКЦ Блаженніший Святослав провів зустріч з молоддю та очолив багатотисячний похід зі свічками, також відбулася духовно-мистецька програма для молоді та спільна Божественна Літургії на площі перед Собором Матері Божої Зарваницької.

Значна частина вірних ішла до Зарваниці пішки. Цього року кількість піших паломників була дуже чисельною. Як відзначив Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк) за три дні Зарваницю відвідало понад 100 тисяч прочан.

Більша група, близько 2000 осіб, традиційно здійснила пішу прощу від Архикатедрального собору Тернополя. Найбільше часу у дорозі провели прочани з Хмельницького та Ходорова: до Зарваниці вони йшли близько 5 днів. Ішли здебільшого молоді люди, інші – приїхали на автобусах, автомобілях та велосипедах.

Митрополит Василій заначив, що у Зарваниці зібралися прочани з усіх областей України. Серед них прочани із Сіверодонецька, Луганська, Харкова, Криму, Херсона, Вінниці, Волині, Рівненщини, Житомирщини, Буковини, Львівщини тощо.

Окремо було відзначено участь паломників на чолі з Архиєпископом Харківсько-Полтавським Ігорем (Ісіченком) УАПЦ(о). Також прибули паломники з Польщі, Словачини, Німеччини, Бразілії, Чілі та Австралії.

У рамках прощі Предстоятеля УГКЦ Блаженніший Святослав провів зустріч з молоддю та очолив багатотисячний похід зі свічками, також відбулася духовно-мистецька програма для молоді та спільна Божественна Літургії на площі перед Собором Матері Божої Зарваницької.

“Вдивляючись у Патріарха Йосифа, слухаючи папу Пія ІХ, ми бачимо, що перемога України, перемога нашого народу, перемога нашої Церкви сьогодні кується тут, біля твоїх стіп, Пречиста Богородице, бо ти є мати перемоги, до тебе ми приходимо, – сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у проповіді до вірних. Проповідник зауважив, що слово Святого Євангелія про зцілення розслабленого, яке ми сьогодні чуємо, показує нам Ісуса Христа, Цілителя душі й тіла. Бо цілитель означає той, що повертає цілісність, первісну красу, відкриває Божий задум про людину… – сказав Глава Церкви”

Коли людина, вважає архиєрей, у своєму внутрішньому світі розриває свої стосунки з Богом, усе довкола починає бути розслабленим. Рветься ота найголовніша ниточка, яка робить людину цілісною Божою істотою. Тому Ісус як Сотворитель і Бог торкається первопричини цього розслаблення…

Блаженніший Святослав відзначив, що в цій прощі ми соборно дякуємо Господу Богу за дар великого мужа, отця, ісповідника віри – патріарха Йосифа Сліпого, відзначаючи 125-ліття з дня його народження.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE