Politerno > Україна і світ > Яценюк заговорив про зменшення повноважень президента (Відео)

Яценюк заговорив про зменшення повноважень президента (Відео)

  • 18 Липня, 2017
  • 1908 Переглядів
  • 0

Лідер партії “Народний фронт” і колишній прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив про необхідність невідкладної реформи Конституції, яка б переформатувала владу в країні в бік зменшення повноважень президента.

Про це він заявив під час урочистого засідання уряду в честь його 100-річчя. Відео його виступу опублікував “112 Україна”.

Він заявив, що в Україні треба залишити один центр влади – Кабмін, а президента зробити арбітром.

“Настав час навести порядок в системі управління державою. Дво або тривладдя в країні призводить до безвладдя і до безвідповідальності. Нова українська, а точніше зміни в українську Конституцію… є невідкладними. Якщо це уряд – це уряд, який несе всю повноту відповідальності перед українським народом, і це уряд, який має відповідні повноваження, щоб реалізовувати державну політику. Якщо це міністри – то це політичні фігури, у яких є підтримка парламенту і які можуть реалізувати власну програму реформ. Тому необхідна зміна системи адміністративного управління, яка б передбачала відновлення балансу влади в країні, формування інституту президента як національного арбітра, який знаходиться над процесом “, – зазначив Яценюк.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE