Politerno > Україна і світ > У Януковича була одна проблема: як посадити Тимошенко, – Святослав Піскун (Відео)

У Януковича була одна проблема: як посадити Тимошенко, – Святослав Піскун (Відео)

  • 23 Липня, 2017
  • 1896 Переглядів
  • 0

За словами екс-генпрокурора України Святослава Піскуна, від нього вимагали заявити, ніби справу щодо компанії “Єдині енергетичні системи України”, яку з 1995-го до 1997 року очолювала Юлія Тимошенко, було закрито незаконно. Він зазначив, що посадити її було головною проблемою екс-президента України Віктора Януковича.

У четвертого президента України Віктора Януковича була одна проблема – посадити колишнього прем’єр-міністра Юлію Тимошенко, сказав екс-генпрокурор України Святослав Піскун на каналі “112 Україна“.

Він зазначив, що, виїжджаючи з України у жовтні 2012 року, передбачив Майдан і зміну влади в країні, оскільки розумів, що “так правити не можна”.

За словами Піскуна, Віктор Пшонка, який був генеральним прокурором за часів Януковича, вимагав від нього написати, що справу щодо компанії “Єдині енергетичні системи України” (ЄЕСУ), яку з 1995-го до 1997 року очолювала Тимошенко, було закрито незаконно.

Екс-генпрокурор зазначив, що Януковича найбільше цікавило, як посадити екс-прем’єра: “Так, у нього була одна проблема – як посадити Тимошенко. Я сказав, що я закрив справу законно, і Верховний Суд України це підтвердив – тоді вже не я був генеральним прокурором, а Олександр Медведько”.

Тимошенко, яка очолювала у 1995–1997 роках корпорацію ЄЕСУ, обвинувачували в організації ухилення від сплати податків на загальну суму понад 4,7 млн грн, розкраданні і замаху на розкрадання бюджетних коштів шляхом незаконного відшкодування понад 25 млн грн податку на додану вартість, службовій підробці і в ухиленні від сплати 681 тис. грн прибуткового податку.

У квітні 2002 року Києво-Святошинський суд Київської області зняв усі обвинувачення, висунуті проти Тимошенко.

Обговорення можливості ув’язнення Тимошенко починається на 10 хв. 15 сек. ↓

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE