Politerno > Україна і світ > Порошенко, як і Янукович, намагається підпорядкувати собі всю судову систему – Сенченко

Порошенко, як і Янукович, намагається підпорядкувати собі всю судову систему – Сенченко

  • 24 Липня, 2017
  • 1220 Переглядів
  • 0

Колишній народний депутат від “Батьківщини” Андрій Сенченко заявив, що Президент України Петро Порошенко, як і побіжний екс-президент України Віктор Янукович, намагається підпорядкувати собі всю судову систему

Таку заяву у Facebook Андрій Сенченко зробив у зв’язку з недавніми подіями в Польщі, коли десятки тисяч громадян вийшли на демонстрації проти судової реформи. Екс-депутат закликав українців усвідомити те, що гарантією справедливості і рівності є не “хороші” чиновники, а незалежні суди.

Днями десятки тисяч поляків вийшли на демонстрації проти судової реформи. У різних містах Польщі вони вимагали від президента Анджея Дуди ветувати законопроекти, що стосуються судової реформи. Тільки в Варшаві в масових акціях взяло участь близько 50 тисяч осіб.

У нас спочатку Янукович за мовчазної згоди громадян практично знищив Верховний суд і впровадив інструменти для миттєвої розправи над неугодними суддями. Тепер же Порошенко під виглядом проведеної під “суспільним контролем” судової реформи намагається підпорядкувати собі всю систему, починаючи з Конституційного і Верховного судів.

При цьому для “очищення” судової системи активно залучаються різноманітні групи нікому не відомих персонажів, які зібралися під дзвінкими брендами “громадських організацій”.

Саме ці псевдогромадські структури та їх члени, зображуючи громадянське суспільство, допомагають президенту підпорядкувати судову систему, прибравши з неї неугодних суддів.

Поляки, за прикладом усього цивілізованого світу, прийшли до розуміння того, що справедливість і рівність всіх перед Законом гарантують не “хороші” чиновники, а незалежні суди.

Поки ми цього не зрозуміємо і не навчимося відстоювати своє право на незалежне правосуддя, в країні не буде справедливих тарифів, зарплат і пенсій, не буде ефективною можливості захистити свої громадянські та майнові права.

У суді частіше буде прав лікар, який здійснив фатальну помилку, а не людина, яка залишився калікою. Правий буде слідчий, що сфальсифікував докази, а не громадянин, який не порушував закон.

Без незалежної системи правосуддя жодна інвестиція в нашу країну не захищена.

Будь-яка українська сім’я, яка вклала кошти в будівництво житла або власний бізнес, може стати жертвою рейдерського захоплення.

Для будь-якого іноземного інвестора, що бажає вкласти гроші в економіку нашої країни, найкращий закон нічого не вартий, якщо немає незалежного правосуддя.

В Україні потрібно міняти багато, але якщо ми хочемо щасливо жити у власній країні, а не поневірятися по всьому світу в якості заробітчан, треба зрозуміти, що система правосуддя – фундамент будь-якого ефективного держави і основа впевненості в завтрашньому дні для кожного його громадянина.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE