Politerno > Україна і світ > Бойовики два тижні утримували українку-блогера з інвалідністю та катували її

Бойовики два тижні утримували українку-блогера з інвалідністю та катували її

Бойовики два тижні утримували у себе і знущалися над українським блогером-інвалідом Людмилою Сурженко, після чого відпустили її.

Про це повідомив сьогодні заступник голови Луганської ОДА Юрій Клименко у Facebook.

За його інформацією, Сурженко (псевдонім в соцмережах Людмила Ясна) була затримана 13 липня в Луганську при перетині лінії розмежування в районі КПВВ Станиця Луганська, на блокпосту бойовиків ЛНР представниками т.зв. “МГБ ЛНР”.

“Приводом для затримання стало невиконання Сурженко команд бойовиків (зазначена особа є інвалідом дитинства по слуху, користується слуховим апаратом, на якому в той час вийшли з ладу акумулятори). Надалі МГБ ЛНР здійснювало тиск на зазначену нашу громадянку, в тому числі фізично (плоскогубцями пошкоджений палець на руці) з метою оприлюднення в подальшому відео з її “зізнаннями” про роботу на українські спецслужби “, – повідомив Клименко.

За його словами 29 липня 2017 року Сурженко була відпущена на свободу, їй самостійно вдалося перетнути КПВВ “Станиця Луганська” у важкому психологічному стані, після чого їй надано необхідну медичну допомогу.

“Очевидно, що терористи продовжують практику протиправного затримання людей, фізичного і психологічного тиску на них. Обласна влада надає Людмилі всю необхідну допомогу. Підготовлено звернення до міжнародних організацій і судові інстанції з приводу кричущого порушення прав людини “, – зазначив Клименко.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE