Politerno > Україна і світ > Міць по-китайськи: На військовому параді показали вбивцю авіаносців і ядерну зброю (Фото/Відео)

Міць по-китайськи: На військовому параді показали вбивцю авіаносців і ядерну зброю (Фото/Відео)

  • 30 Липня, 2017
  • 1429 Переглядів
  • 0

Військовий парад, присвячений 90-річчю Народно-визвольної армії Китаю (НВАК), відбувся в неділю на найбільшому військовому полігоні країни Чжужіхе в автономному районі Внутрішня Монголія, КНР продемонструвала новітню військову техніку.

Парад почався о 9.00 за місцевим часом (4.00 за київським часом), був прийнятий головою КНР, головою Центральної військової ради Сі Цзіньпіном. Пряму трансляцію параду вело Центральне телебачення Китаю. У параді взяли участь 12 тисяч військовослужбовців, 129 військових літаків, 571 одиниця наземного обладнання. У репортажі відзначили, що понад 40% представленої на параді техніки було продемонстровано вперше.

Сі Цзіньпін провів огляд військ, після чого над полігоном пролетіли 17 військових вертольотів, утворивши фігуру в формі китайських ієрогліфів “8-1” – день заснування НВАК 1 серпня, слідом за ними ще 24 вертольоти, сформувавши цифру “90” – на честь річниці.

У параді взяли участь дев’ять бойових груп НВАК: група повітряної і протиракетної оборони, група боротьби з тероризмом і забезпечення стабільності, сухопутна бойова група, група інформаційних боїв, група спеціальних військових дій, морська бойова група, повітряна бойова група, група комплексного забезпечення, а також група стратегічного удару.

По полігону пройшла колона китайських танків 99-A – це остання модель основного бойового танка, розробленого КНР. Танк може точно вражати цілі, перебуваючи в русі, він був модернізований з урахуванням новітніх розробок і необхідності ведення бойових дій в інформаційну еру. Також було продемонстровано китайський самохідний ПТРК HJ-10, який може вражати танки, вертольоти і броньовані транспортні засоби.

Вперше в параді взяли участь винищувачі п’ятого покоління власної розробки “Цзянь-20” (J-20), які здатні літати на низькій висоті, ухилятися від радіолокаційного виявлення і здійснювати раптовий напад. Вперше публіці був представлений винищувач J-16.

Проходження колони техніки і озброєння завершила демонстрація ракетного озброєння країни, в тому числі стратегічних балістичних ракет “Дунфен-26” (DF-26), здатних нести звичайні і ядерні боєголовки і використовуватися на першу вимогу. Ракети можуть з високою точністю вражати цілі як на землі, так і на морі.

Також Китай показав так звану “вбивцю авіаносців” – протикорабельну балістичну ракету середньої дальності “Дунфен-21Д” (DF-21D).

Вперше була продемонстрована нова міжконтинентальна балістична ракета “Дунфен-31AG” (DF-31AG), дальність польоту якої перевищує 10 тисяч кілометрів. Народно-визвольна армія КНР була заснована 1 серпня 1927 року.

У вересні 2015 року Сі Цзіньпін оголосив, що Китай до кінця 2017 скоротить чисельність своїх збройних сил на 300 тисяч чоловік з небойового складу. Незважаючи на це, НВАК залишається найбільшою в світі армією з чисельністю в 2 мільйони людей.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE