Politerno > Україна і світ > Міністр фінансів Данилюк не перериватиме відпустку через підозру ГПУ

Міністр фінансів Данилюк не перериватиме відпустку через підозру ГПУ

  • 1 Серпня, 2017
  • 1424 Переглядів
  • 0

Коментуючи інформацію про те, що ГПУ підозрює його в ухиленні від сплати податків, міністр фінансів Олександр Данилюк висловив сподівання, що справа не є політично вмотивованою і не є помстою.

На своїй сторінці у Facebook у понеділок ввечері він заявив, що підозри ГПУ щодо несплати податків або інших офіційних документів не отримував.

Сьогодні мій перший день відпустки. Нарешті вирвався, щоб провести час з родиною. І сьогодні дізнаюся з преси, що Генеральна прокуратура України мене нібито в чомусь підозрює”, – зазначив міністр.

Коментуючи інформацію про те, що ГПУ підозрює його в ухиленні від сплати податків, Данилюк висловив сподівання, що справа не є політично вмотивованою і не є помстою “за те, що було зроблено, щоб перекрити корупційні схеми, унеможливити розкрадання бюджету та неефективне використання державних коштів”.

Жодної підозри чи будь-яких інших офіційних документів від ГПУ або інших органів я не отримував та про своє нібито ухилення від сплати податків дізнався з преси. Виявляється, що вже є рішення суду про перевірку податковою. Інноваційним вважаю інформування про проведення перевірки через пресу”, – написав урядовець.

Данилюк також висловив сумнів у компетенції та мотивації людей, “які побудували цілу справу, оцінюючи виключно період роботи на держслужбі (2010-2014 рр.), і не враховуючи період роботи в приватному секторі, зокрема, багаторічну роботу на провідних посадах в різних компаніях закордоном”.

Він переконує, що сплатив всі податки із зароблених коштів.

“Щодо фактів – будинок купили влітку 2010 року, коли я ще працював в Лондоні. Для родини було важливим обов’язково мати “точку опори” в Україні, тому купили біля Борисполя, щоб було простіше поєднувати міжнародну роботу, але не відриватися від України. Автомобіль випуску 2008 року купив в 2011 році – і донині на ньому пересуваюся – я розумію, що для багатьох силовиків це звучить як образа”, – пояснив він.

“Відпустку переривати через цей інцидент не збираюся. Робота в Міністерстві, коли кожен день стикаєшся з колосальним супротивом системи, виснажує. Попереду дуже активний вересень і дуже багато роботи. Для цього будуть потрібні сили”, – додав міністр.

Як відомо, частина депутатів комітету з питань податкової та митної політики ВР вимагає від прем’єр-міністра Володимира Гройсмана звільнити міністра фінансів Олександра Данилюка.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE