Politerno > Україна і світ > Путін підписав закон про право кримчан не платити борги українським банкам

Путін підписав закон про право кримчан не платити борги українським банкам

  • 1 Серпня, 2017
  • 1307 Переглядів
  • 0

Президент Росії 31 липня підписав закон про погашення кредитних боргів жителями анексованого Криму перед українськими банками

Про це йдеться на сайті Кремля.

Закон дозволяє боржникам звернутися до Фонду захисту вкладників (ФЗВ) з повідомленням про відмову від взаємодії з особою, яка має право вимагати погашення заборгованості. При цьому розширюються можливості Фонду по реструктуризації заборгованості позичальника.

Наглядова рада ФЗВ може прийняти рішення аж до списання боргу, якщо для цього є підстави.

Таким чином, амністію від українських кредитів отримає переважна більшість громадян Криму та індивідуальних підприємців, а компанії зможуть істотно зменшити борги.

Нагадаємо, що даний закон дозволить обнуляти кредити до 5 мільйонів рублів (близько 2,5 млн. грн.), Взяті в українських банках юридичними і фізичними особами. Всі процедури по взаєминам фонду і позичальників будуть визначатися на рівні Криму і Севастополя.

Як повідомлялося раніше, законопроект обіцяє поблажки і тим, у кого борги більше 5 млн руб. По-перше, передбачається наділити наглядову раду ФЗВ правом приймати рішення про списання боргу понад 5 млн руб. за обставинами, які мають істотне значення для особистості позичальника. Тим же, хто не потрапить і під цей критерій, планується запропонувати досить пільгові умови погашення.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE