Politerno > Україна і світ > Залізні ікла українських “блакитних злодюжок”

Залізні ікла українських “блакитних злодюжок”

  • 2 Серпня, 2017
  • 1258 Переглядів
  • 0

Як захищають свої інтереси бойові нотаріуси Банкової

Сучасна Україна знає два типи революціонерів: реформатори, які грабують відкрито і нерозумно, типу Трояна або Розенблата. І революціонерів, які роблять це з повагою до букви закону. Назвемо їх “блакитними злодюжками”.

Вчора мені описали приголомшливу схему, на якій сидить шановний юрист з АП. Той самий, який суддям по телефону вказує, кого і як судити – з політичних.

Так ось. Уряд готується до великої приватизації. Продадуть десятки, сотні об’єктів – на мільярди гривень. Кожну операцію потрібно нотаріально оформити. Вартість таких послуг визначена одним з указів Леоніда Кучми – один відсоток від суми угоди. Тобто при продажу якогось заводу за мільярд гривень нотаріус заробляє 10 млн. І це правда.

Продати найближчим часом хочуть на 20 млрд. У АП вже сформована група бойових нотаріусів, які на коло зароблять близько 200 млн гривень. За кілька днів роботи.

Європейські союзники, коли випадково дізналися про це, інтелігентно натякнули: потрібно скасувати явно архаїчний і незаконний указ президента. З білими комірцями трапилася істерика.

І вони висунули черговий ультиматум: або приватизацію засвідчують наші нотаріуси, або приватизації (як хочуть європейці) – не буде.

А ви говорите наші реформатори видохнулися. Коли потрібно, воля при них.

Svetlana Kryukova

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE