Politerno > Україна і світ > Депутат Розенблат збирав інформацію про всіх добувачів бурштину на Житомирщині

Депутат Розенблат збирав інформацію про всіх добувачів бурштину на Житомирщині

  • 3 Серпня, 2017
  • 1330 Переглядів
  • 0

Народний депутат Борислав Розенблат збирав дані про всі компанії, які отримали ліцензії на видобуток бурштину в Житомирській області

Про це свідчать звернення народного депутата до Державної служби геології, надіслані ним від початку року 4 рази, передає “УП“.

Документи передав експерт Центру “Ейдос” Гліб Канєвський.

Свої листи Розенблат аргументував тим, що до нього звертаються мешканці Житомирщини щодо проблеми незаконної видачі ліцензій на видобуток бурштину.

Посилаючись на це, Розенблат просив Держгеонадра надати йому, наприклад, перелік спецдозволів на видобуток бурштину, виданих протягом 2016-2017 років, а також надати перелік суб’єктів-надрокористувачів. У іншому зверненні Розенблат ставить під сумнів законність видачі дозволів на користування надрами у 2015-2017 році.

У березні 2017 року він планував провести зустріч влади та громади щодо незаконного видобутку бурштину.

Як відомо, 18 липня суддя Солом’янського районного суду Києва Світлана Кушнір обрала для Розенблата запобіжний захід у вигляді застави 7 млн гривень, поклала на нього обов’язок здати закордонні паспорти й носити електронний браслет. САП повідомила, що Розенблат вніс заставу і вдягнув електронний браслет.

Довідка: 19 червня правоохоронці затримали трьох помічників народних депутатів, одного охоронця та двох представників об’єднання “Депутатський контроль”, вилучивши 200 тис. доларів. НАБУ та САП підозрюють народних депутатів Борислава Розенблата (БПП) і Максима Полякова (“Народний фронт”) у причетності до незаконної схеми лобіювання інтересів бурштинокопачів.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE