Politerno > Україна і світ > Гриценко про припинення громадянства Саакашвілі: Президент недооцінює моральну сторону (Відео)

Гриценко про припинення громадянства Саакашвілі: Президент недооцінює моральну сторону (Відео)

  • 3 Серпня, 2017
  • 1366 Переглядів
  • 0

Президент недооцінює моральної частини питання щодо припинення громадянства Михайла Саакашвілі, адже він може перейти до того, що буде “нерукопотискаємим”.

Про це в ефірі програми FACE 2 FACE з Тетяною Даниленко на телеканалі ZIK заявив Анатолій Гриценко, лідер партії “Громадянська позиція”, екс-міністр оборони України.

Гість програми наголосив, що цинізм рішення влади щодо припинення українського громадянства Михайла Саакашвілі полягає у тому, коли обрано час.

“Якби це сталося у квітні, травні, навіть на початку червня або у вересні, була би зовсім інша реакція і міжнародної преси, і міжнародної спільноти. Це перше. Друге. Якби Порошенко не був внутрішньо боягузом, а вийшов, на камери це сказав і підписав такий указ у момент, коли Саакашвілі перебував у країні, я хотів би побачити, чи насмілився би він на такий крок. Я би хотів побачити, як вони силою спробували б видворяти Михайла Саакашвілі із України”, – каже Анатолій Гриценко.

Гість програми переконаний, що у такому випадку набагато активніше включилися б не лише партійці політичної сили Саакашвілі, а й багато інших партнерів. Анатолій Гриценко зауважив, що навіть люди, які вкрай негативно ставляться до Михайла Саакашвілі, засуджують та не сприймають такий крок Президента.

Гість програми заявив, що основна проблема полягає у тому, що немає справедливості. Так, відсторонений очільник ДФС Роман Насіров, у якого виявилося ще й британське громадянство, чи екс-чиновник Коломойський, що хизувався потрійним громадянством, – чому їх не позбавили українського громадянства, а “рубонули” по Саакашвілі, Артеменку, каже Гриценко.

“То ти застосовуєш стосовно усіх закон, тоді це усім зрозуміло і сприймається абсолютно справедливо. А коли ти вибірково – оцього люди не сприймають”, – каже Анатолій Гриценко.

Особливо, це виглядає гидко, заявив гість програми, коли стосується опозиційного політика. Понад те, продовжує Гриценко, Саакашвілі припинили громадянство “злодійкувато, коли всі перебувають у відпустках”.

Анатолій Гриценко запідозрив, що Президент недооцінює моральної частини цього питання.

“Такими кроками потихеньку, а насправді досить швидко, він може перейти до того, що буде “нерукопотискаємий”, з ним перестануть спілкуватися”, – спрогнозував гість програми.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE