Politerno > Україна і світ > Микола Маломуж про “Укроборонпром”: Хабарі по 30% за держзамовлення – це неприпустимо (Відео)

Микола Маломуж про “Укроборонпром”: Хабарі по 30% за держзамовлення – це неприпустимо (Відео)

  • 3 Серпня, 2017
  • 1419 Переглядів
  • 0

Державі слід навести лад в “Укроборонпромі”, адже хабарі по 30 відсотків за державне замовлення – це неприпустимо

Про це на телеканалі ZIK заявив Микола Маломуж, Голова Служби зовнішньої розвідки України (2005-2010 рр.).

Гість програми наголосив, що державі слід навести лад в “Укроборонпромі”, починаючи із перших осіб держави, оскільки “Укроборонпром” якраз їм підконтрольний. “І хабарі по 30 відсотків за державне замовлення – це неприпустимо”, – заявив Микола Маломуж.

З його слів, іноземні партнери готові надати Україні протитанкові ракетні комплекси “Джавелін”, проте нагадав, що наша держава має ПТРК “Скіф”.

“Два роки ми ставили жорстке питання Президенту, “Укроборонпрому”, всім, щоб їх поставили у штат. До цього часу у штатне поставлені. А це ті, що розбомблять будь-який танк будь-якого противника, не чекаючи “Джавелін” із США”, – наголосив Микола Маломуж.

Гість програми наголосив, що в України є базові моменти, окрім того, низка країн надають нам безкоштовно озброєння і технології.

Микола Маломуж вважає, що Україна має наростити військові потужності, щоб РФ не посміла наступати.

“Але і американці, і НАТОвці ставлять питання, щоб ми не розгортали військових операцій”, – зазначив гість програми та пояснює, що це стало б передумовою для вступу у конфлікт із США та Європою, на що чекає Росія, щоб задіяти розроблений сценарій, що може призвести до масових жертв.

“Але в цій ситуації… ми повинні забезпечити потужну систему оборони та безпеки, ефективну діяльність спецслужб, включаючи території, контрольовані бойовиками.

Та найголовніше – це згенерувати сили …на “хорватський сценарій”, але потрібна реальна підтримка американців, європейців, 20-ки, не Мінський сценарій. Мінський сьогодні – це стримуючий сценарій, так, він вимушений, але недолугий, на той період повинен бути інший формат”, – заявив Микола Маломуж.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE