Politerno > Україна і світ > Олексій Рябчин: Влада знову хоче протягнути через НКРЕКП питання встановлення абонплати за газ

Олексій Рябчин: Влада знову хоче протягнути через НКРЕКП питання встановлення абонплати за газ

  • 3 Серпня, 2017
  • 1522 Переглядів
  • 0

Чинна влада знову намагається протягнути через НКРЕКП питання встановлення абонплати за газ.

Про це народний депутат від «Батьківщини» Олексій Рябчин зазначив у прямому ефірі телеканалу «112 Україна».

«Ціна питання – 3-5 млрд грн щорічно. Експерти стверджують, що запропоновані Комісією підходи вигідні облгазам і не враховують інтереси як побутових, так і промислових споживачів», – сказав він.

На думку нардепа, боротьба проти запровадження абонплати за газ навесні не пройшла даремно.

«Запропоновані рішення вже не виглядають настільки зухвалими і непідготовленими, як намагалися зробити у квітні. Однак тримати людей за дурнів і провести бліцкриг тоді не вдалося, а значить – разом зможемо протидіяти і зараз. Вимоги МВФ та стандарти ЄС – це казки. Моделей ціноутворення багато. І не кожна країна запроваджує абонплату для своїх громадян. Особливо коли ці громадяни за власний кошт побудували мережі», – зауважив Олексій Рябчин.

На його думку Україна, можливо, буде готова до розділення вартості газу та його транспортування для побудови справжніх ринкових відносин тільки тоді, коли енергетикою стануть керувати люди, які думатимуть не про фінансові інтереси олігархів і монополістів, а про баланс взаємовідносин між різними стейкхолдерами.

«А цей баланс стане можливим тоді, коли споживач перестане бути енергетично бідним, сидіти на субсидіях і не мати можливості впливати на процес ухвалення рішення. Саме через відсутність інституціоналізованого колективного споживача і далі будуть спроби нав’язати абонплату, «Роттердам+» та інші новації пост-майданної влади», – підсумував народний депутат від «Батьківщини».

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE